0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Crvena zvezda ubedljiva protiv Mege za prekid negativne serije!

Objavljeno: 27.10.19 u 18:51

Posle četiri neuspeha u nizu – po dva u ABA ligi i Evroligi – KK Crvena zvezda uspela je da prekine negativnu seriju u Železniku.

Pod vođstvom trenera Andrije Gavrilovića, crveno-beli su dočekali Mega Bemax, a zbog zauzetosti dvorane „Aleksandar Nikolić“ ta utakmica igrala se u hali „FMP Arena“, a domaćin je slavio rezultatom 88:70. U redovima Crvene zvezde najbolji je bio Davidovac sa 17 poena, Gist je ubacio 14 poena uz 10 skokova. Sa druge strane najbolji su bili Mišković i Atić sa 13 poena, Stanić je ubacio 11.

Otvorila je Crvena zvezda meč mini serijom od 6:0, prvo se u strelce upisao Lorenco Braun, a potom i Boriša Simanić. Uzvratila je Mega svojom serijom od 7:0. Stanić je kaznio izgubljenu loptu Brauna, a potom Nikola Mišković upisuje trojku. U nastavku deonice igralo se koš za koš. Beron je postigao trojku za Zvezdu, odogorio je Edin Atić. Do kraja deonice Crvena zvezda uspela je da se vrati u igru i preokrene na 22:19.

Trojkom je Mega Bemax otvorio drugu deonicu, ali se kod crveno-belih razigrao Perperoglu koji je ubacio svoj deveti poen početkom druge četvrtine i podigao je Zvezdu na 33:25. Ognjen Kuzmić je odmah po ulasku realizovao dva napada za Zvezdu i doneo crveno-belima dodatnu prednost. Dosta se mučio Džejms Gist, ali to nije mnogo smetalo Crvenoj zvezdi koja na poluvreme odlazi sa četiri poena prednosti protiv šuterski raspoloženog protivnika.

Crvena zvezda je dobro otvorila treću deonicu, preporođen je bio Gist koji je samo u trećoj deonici postigao osam poena, Amerikanac je početkom treće deonice bio nezaustavljiv. Crvena zvezda se nakon poena Gista i Davidovca popela na +12 poena prednosti. Kako je utakmica odmicala Zvezdina igra bila je sve fluidnija, a prednost sve veća. Crvena zvezda je ubedljivo dobila treću četvrtinu rezultatom 30:15 i u poslednju deonicu ulazi rezultatom 74:55.

Iako je Crvena zvezda u jednom trenutku imala 19 poena prednosti, uspela je Mega na početku četvrte deonice da smanji na 10 poena zaostatka. Mučila se Crvena zvezda u napadu, ali je Kuzmić ofanzivnim skokovima omogućavao Zvezdi dodatne napade. Ukrao je Davidovac loptu Staniću i vratio Zvezdu na +13 poena. Već u narednom napadu Miljenović iskoristio je lošu odbranu Zvezde i poentirao, a sa druge strane ličnu grešku u napadu napravio je Stratos Perperoglu. Ali je Gist ubrzo ubacio težak šut za crveno-bele koji su ponovo došli do 15 poena prednosti. Do kraja je Zvezda sigurno privela meč kraju i zasluženo slavila. 

Crvena zvezda – Mega Bemax 88:70 (22:19, 22:21, 30:15, 14:15)

Crvena zvezda: Kuzmić 7, Čović, Braun 11, Perperoglu 11, Davidovac 17, Lazić, Beron 11, Dobrić 5, Gist 14, Dženkins, Simanić 3, Odžo 9.

Mega Bemax: Mišković 13, Atić 13, Marjanović 5, Ašćerić 4, Čarapić, Miljenović 8, Simonović 10, Cerovina, Brekić, Macura 6, Tanasković, Stanić 11.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter