2
Evroliga

FOTO: Crvena zvezda/Tviter

EVROLIGA: Zvezda pokazala dva lica, Barselona odnela pobedu iz ‘Pionira’ (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.19 u 23:04

Crvena zvezda je u četvrtom kolu Evrolige dočekala Barselonu. Utakmica u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ obilovala je uzbuđenjima.

Posle 102 dana, za Crvenu zvezdu zaigrao je Ognjen Kuzmić, ali su u večerašnjem meču domaći bili lišeni pomoći Bilija Berona koji je kasno došao iz Amerike, a stručni štab je odlučio da ne rizikuje ništa i odlučeno je da propusti večerašnju utakmicu. Njegov izostanak nije se osetio na parketu u prvom poluvremenu koje su igrači Zvezde odigrali gotovo savršeno, ipak, u drugom poluvremenu Barselona je ubacila u ‘petu’ i zaigrala znatno bolje u odbrani. Crveno-beli nisu imali rešenja za četu Svetislava Pešića. Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Džejms Gist sa 10 poena, Ognjen Dobrić i Mohamed i Boriša Simanić postigli su po osam. Sa druge strane Mirotić je postigao 21, Dejvis je ubacio 14 Kurić je ubacio poen manje.

Odličan početak Crvene zvezde. Crveno-beli su meč otvorili dobro napadački, Odžo je na samom početku bio napadačka opcija broj jedan za crveno-bele, a nakon pet minuta deonice, imali su domaći prednost protiv Barselone 9:6. Dobar početak imao je i Boriša Simanić koji je bio pokretačka snaga u održavanju rezultatske prednosti Zvezde koja je nakon tajm-auta iznosila 12:8. Odličnu odbranu igrala je Zvezda, Dženkins je ukrao loptu, a nakon kontre poentirao sa druge strane. Pešić je tražio minut odmora. Crvena zvezda je odličnom odbranom prvu deonicu završila uz prednost od 16:12

Početkom druge deonice Barselona je imala nekoliko izgubljenih lopti. Pešić je prilagodio tim situaciji i izvukao nešto nižu postavu na teren. Trojkom Gista ponovo se Zvezda vratila na 4 poena prednosti, a nakon odlične odbrane Perperoglu je povisio na plus šest. Neverovatne ovacije dobio je Ognjen Kuzmić koji se nakon ozbiljne saobraćajne nesreće pre tri meseca danas vratio na teren. Poenima Davidovca Crvena zvezda došla je do najveće prednosti do sada 28:20. Već u sledećem napadu Ognjen Kuzmić postigao je svoje prve poene. U transu je u nastavku igrala Zvezda, trojkom Muhameda Fajea Zvezda dolazi do +13. Usledila je serija Barse od 5:0. Nijedan tim nije mogao da zadrži kontrolu lopte, Crvena zvezda do sada je imala 13 izgubljenih lopti, a Barselona deset. Barselona je u završnici četvrtine imala 13:3. Na kraju deonice 36:33

FOTO: KK Crvena zvezda

Nastavilo se u trećoj deonici u istom tempu. Zvezda je došla ponovo do sedam poena prednosti, a Lorenco Braun je rano morao iz igre zbog četvrte lične greške. Prišla je Barselona na poen zaostatka, a odmah je sa druge strane Simanić odgovorio i raspalio publiku. Uspeli su Katalonci sredinom treće deonice da preokrenu i povedu sa četiri poena. Dugo je Zvezda bila bez rešenja u napadu, a Barselona se po prvi put odvojila na pet poena. Ono što je krasilo Crvenu zvezdu tokom prvog poluvremena bila je odlika Barselone u trećoj, nije mogao domaćin da se nosi sa granitnom odbranom gostiju. Kjurik je pogađao iz nemogućih situacija, a na kraju treće četvrtine prednost Barselone bila je 57:49.

Nije Zvezda uspela da izađe iz kontra ritma ni na početku četvrte četvrtine. Nisu igrači domaćina uspeli da pronađu svoj šut. Trojkom Smita Barselona je podigla prednost na 15 razlike. Crvena zvezda igrala je dobro u odbranu, ali je nedostajalo rešenja u napadu, nakon kretnje u bloku nad Higinsom Odžou dosuđen faul u napadu. Spustila je Zvezda na 10 poena, a odličnu odbranu odigrao je Davidovac nad Korijem Higinsom koji je napravio nesportsku ličnu grešku. Davidovac je pogodio jedno bacanje, a u narednom napadu odbranili su se gosti. Dve trojke Gista ponovo su svele zvezdu na jednocifrenu prednost 64:71. Na kraju meča Barselona je slavila sa 65:73.

Crvena zvezda – Barselona 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16)

Crvena zveza: Kuzmić 2, Čović, Braun 6, Perperoglu 6, Davidovac 7, Lazić, Faje 8, Dobrić 8, Gist 10, Dženkins 3, Simanić 8, Odžo 7.

Dejvis 14, Hanga 8, Smits 5, Pustovji, Oriola, Abrines 1, Higins 5, Kurić 13, Bolmaro, Martinez, Mirotić 21, Tomić 4.

 

FOTO: Crvena zvezda/Tviter

0
0

2 Komentara

  1. Ko je lud da trenira ovako raspale igrace?gazda ponavlja ko papagaj da imamo sistem,i odmah zaboravi da smo aba osvojili jedva u petoj a prvenstvo posle trokoraka,a prosle izgubili i aba i kup.ove cemo sve da izgubimo,jer ovo ne moze niko da sastavi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter