0
Košarka

NBA LIGA: ‘Bitka za Los Anđeles’ pripala Klipersima, Pelikansi namučili šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 23.10.19 u 09:12

Novu NBA sezonu otvorio je meč Toronto Reptorsa i Nju Orleans Pelikansa, odnosno Los Anđeles Klipersa i Lejkersa. U oba meča slavili su domaćini.

Bitka za Los Anđeles pripala je Klipersima koji su kao domaćini u Stejpls centru slavili 112:102. Klipersi su bili oslabljeni neigranjem Pola Džordža, ali ih to nije zaustavilo da pruže dobru partiju. Iako su meč gosti otvorili serijom 13:2, uspeli su domaći da preokrenu do poluvremena. Drugu četvrtinu Klipersi su dobili rezultatom 40:29, a šesnaest poena postigao je Lenard.

Deni Grin je u trećoj deonici pokrenuo seriju Lejkersa 15:0, a njegovom trojkom u trećoj četvrtini preuzeli su Lejkersi vođstvo 85:82. U poslednjoj deonici su domaći napravili seruju od koje se Lejkersi nisu oporavili, te je na kraju bilo 112:102 u odličnoj košarkaškoj predstavi. Kavaj Lenard je postigao 30 poena u debiju za Kliperse, a pratio ga je Lu Vilijams sa 21 poenom i Montrezl Herel sa 17 poena. Upravo su rezervisti bili ključni faktor ove utakmice jer je klupa Klipersa „nadigrala“ klupu Lejkersa 60:19.

Lejkersima nije pomogao odličan nastup Entonija Dejvisa koji je na debiju ostvario dabl-dabl sa 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija uz 2 blokade. Najefikasniji u redovima „jezeraša“ bio je Deni Grin sa 28 poena, dok je Lebron Džejms dodao 18 (7/19) uz 9 skokova i 8 asistencija.

Aktuelni šampion Toronto dočekao je Nju Orleans Pelikanse. Slavili su domaći 130:122 nakon produžetka.

U prvom poluvremenu viđena je dosta ujednačena utakmica. U trećoj deonici Toronto je uspeo da ‘slomi’ kljun Pelikana i da uspostavi kontrolu meča, ali su gosti iz Nju Orleansa odgovorili u poslednjih 12 minuta i nakon 117:117  u regularnom delu, meč poslali u produžetke koje su rutinski dobili domaći.

Do prve pobede u sezoni Tortonto su nosili Fred Vanvlit i Paskal Sijakam koji su postigli po 34 poena. Na drugoj strani, oslabljene neigranjem prvog pika Zajona Viljiamsona, Pelikanse je predvodio Brendon Ingram sa 22 poena, Džej Džej Redik ubacio je 16, a Džoš Hart poen manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter