Trofejni stručnjak istakao je da aktuelni tim Partizana nikako nije po njegovom ukusu.

Bivši trener Partizana, koji sada radi u Rumuniji, u izjavi za ‘Kurir’ je prokomentarisao aktuelni momenat u bivšem klubu koji je proslavio, ali i koji je njega proslavio.


– Tim nije sasvim po mom ukusu jer ima previše stranaca. Ne može da bude opravdanje to što je Dragan Milosavljević letos izabrao da ostane u Malagi, postoje i drugi igrači. A ako domaći igrači ne žele da dođu u Partizan, onda klub treba da se zapita zašto je to tako – rekao je Duško Vujošević.

U ekipi Partizana trenutno je petorica Amerikanaca i po jedan igrač iz Belorusije, Letonije i Bosne i Hercegovine.

– Očigledan cilj je Evroliga, a znamo da se do nje može na dva načina, preko ABA lige i preko Evrokupa. Mislim da će biti lakše preko Evrokupa, to jest ne lakše, nego ostvarljivije. Radujem se svakoj pobedi Partizana i voleo bih da se izbore za Evroligu, jer bi to opravdalo ovaj sistem.

Još jednom se dotakao finansiranja Partizana i Crvene zvezde i teme koliko ko dobija od države.

– Skup je to projekat. Čestitam upravi na obezbeđenim sredstvima, koja su u dobroj meri najverovatnije stigla i kao pomoć države, kao što je slučaj i u konkurentskom klubu, verujem da je njemu ta pomoć još veća. Nije mi samo jasno zbog čega je ta pomoć bila beznačajna kad je Partizan bio dominantan. Da li je bila ideja da se tog momenta Partizan sruši, pa da se sad teatralno podigne do drugog mesta – istakao je Vujošević.