2
Evroliga

TOMIĆ: Makabi ima mane, jedna je odbrana! LAZIĆ: Zaustaviti Vilbekina!

Objavljeno: 16.10.19 u 15:40

Košarkaši Crvene zvezde u 3. kolu Evrolige gostuju Makabiju u Tel Avivu u četvrak od 20 časova.

Crveno-beli su pre sedam dana napravili veliki korak pobedom nad Fenerbahčeom, ali u Izrael idu posle poraza u derbiju ABA lige od Budućnosti iz Podgorice u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. Četa Milana Tomića pokušaće taj negativan rezultat da popravi trijumfom u Tel Avivu.

– Makabi je ekipa koja je svake godine u Evroligi, svi znamo koliko je teško igrati tamo pred 12.000 navijača. Vidim da je i njihov trener Sferopulos posle utakmice u izraleskom prvenstvu pozvao da naprave dobru atmosferu. Kvalitetan su tim sa dosta imena iz NBA, na bekovima imaju Vilbekina, igrače koji su i kreatori i strelci. Imaju dosta i mana u igri, i u odbrani i u napadu, spremićemo se. Oni jesu favoriti, ali ne idemo u Tel Aviv da bismo samo odigrali, da budemo posmatrači, već da pokušamo da pobedimo ovaj meč – rekao je Milan Tomić.

Kapiten Brnako Lazić je dodao da je za crveno-bele veoma važno da se zaustavi plejmejker Makabija Skoti Vilbekin.

– Moramo da kontrolišemo tempo utakmice, zato što znamo da Makabi uvek igra brzo u tranziciji. Skoti Vilbekin pre svega. Veoma su dobar tim, sa mnogo iskusnih igrača. Počeli su sa dva poraza tako da će njihova motivacija da dobiju prvu utakmicu kod kuće biti velika. Ali mi imamo naše planove, ne samo da učestvujemo u ovoj utakmici, želimo da pobedimo. Držaćemo se plana, održaćemo samopouzdanje i energiju, imaćemo svoju šansu – rekao je Lazić.

Crvena zvezda je u Evroligi poražena od Panatinaikosa u Atini i pobedila je Fenerbahče u Beogradu.

0
0

2 Komentara

  1. Koga ti da zaustvis Laziču ti ni svoju babu nemozes zaustaviti,, ti i Čovič kad krenete iz Zvezde nezaustavljajte se nigdje sto dalje od Zvezde,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter