1
Evrokup

FOTO: Twitter

ANDREA TRINKJERI: Igramo protiv tima koji je oborio svetski rekord!

Objavljeno: 14.10.19 u 11:25

Košarkaši Partizana sutra gostuju u Viljnusu gde im je rival Lijetuvos Ritas, tim koji nikada nisu pobedili kao gosti.

Utakmica u Litvaniji igra se od 18 časova samo dan pošto će fudbaleri Srbije igrati u kvalfikacija za Evropsko prvenstvo. Zanimljiv je podatak da crno-beli nikada nisu pobedili u Viljnusu kada su u pitanju mečevi Evrolige i Evrokupa. Prošle sezone Lijetuvos je dva puta slavio protiv crno-belih.

Zbog toga na oprez poziva i trener ‘parnog valjka’ Andrea Trinkjeri, koji za Litvance kaže da su oborili svetski rekord.

– Ako razmišljamo o umoru, bićemo umorni. Nema umora, samo je naporno jer ne uspevamo trenirati kako treba. Fizički je dosta težak period, ali tako je i idemo. Teška utakmica je pred nama, Ritas igra snažno kući, razvalili su Lokomotivu, postavili ’svetski rekord’ od 40-41 poen za jednu četvrtinu, mlada su ekipa, puna energije i trebaće nam mudrosti, strpljenja i pameti – rekao je Andrea Trinkjeri.

Centar crno-belih Artjom Parahovski je u Partizan stigao upravo iz Ritasa. O duelu sa svojim nekadašnjim timom, Parahovski kaže:

– Ritas je moj bivši tim, zadržali su glavne domaće igrače od prošle sezone, imaće podršku od možda 10.000 ljudi, igraju dobro na domaćem terenu i sigurno je da je pred nama težak meč. Kao neko ko je igrao sa mnogim prvotimcima Ritasa, pokušaću da dam neki savet mojim saigračima kako bi im barem malo olakšao posao u strašnjem meču – poručio je Parahovski.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter