0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA PRED DERBI KOLA ABA LIGE: Isti recept kao protiv Fenerbahčea

Objavljeno: 12.10.19 u 14:51

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u nedelju ekipu Budućnosti u utakmici 2. kola ABA lige.

Crveno-beli ulaze u ovu utakmicu na krilima velike pobede protiv Fenerbahčea u Štark areni u okviru Evrolige, ali kao što su i trener Milan Tomić i gotovo svi prvotimci istakli, taj meč je prošlost, ekipa se priprema za novi izazov ekipu Budućnosti.

Crveno-beli neće imati podršku sa tribina u punom kapacitetu, jer bi ispunjene tribine nakon četvrtka i Fenerbahčea, bile dodatni stimulans za igrače.

Podsećamo, zbog kazne ABA iz prošle sezone, i ovaj meč biće organizovan uz ograničeno prisustvo publike na tribinama, jer će ulaz biti omogućen samo gledaocima sa VIP ulaznicama i za počasna mesta (ulaz za sve njih predviđen je na službeni ulaz 2).

Obe ekipe, koje su pretrpele promene pred početak ove sezone, zabeležile su pobede u uvodnim mečevima, dok je u Evropi taj učinak bio polovičan, crveno-beli su savladali Fenerbahče, dok je ekipa Budućnosti poražena na svom parketu od ekipe Trenta u Evrokupu.

– Očekuje nas još jedna važna utakmica, kao što sam rekao Fenerbahče smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ekipi Budućnosti i počeli smo pripreme za taj meč već u petak. Igraćemo u istom okruženju kao i meč sa Primorskom, i želimo da odigramo na isti način kao i prethodnu utakmicu, tvrdo i čvrsto u odbrani, pridržavajući se dogovora iz svlačionice. Ulazimo polako u ritam koji će biti uobičajen ove sezone, i koji će biti još brži i teži kako vreme bude odmicalo. Želimo pobedu, i dobar nastavak u regionalnoj ligi – rekao je trener crveno-belih koji će imati na raspolaganju sve igrače, osim Ognjena Kuzmića.

Ognjen Dobrić dobro zna šta duel protiv Budućnosti donosi.

– Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti koja je pretrpela određene promene u svom sastavu, ali je grupa domaćih igrača ostala na okupu. Brzo smo se okrenuli tom meču, i kao što sam rekao još u svlačionici Arene posle Fenerbahčea, vrlo nam je važno da dobijemo tu utakmicu i da na pravi način uđemo u sezonu u ABA ligi – rekao je Dobrić.

Utakmica Crvena zvezda mts – Budućnost VOLI igra se u nedelju od 20 časova u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, a službeni ulaz 2 na koji će ulaziti vlasnici VIP i počasnih ulaznica biće otvoren od 18 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter