0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

TOMIĆ: Igrači nisu kompjuteri, moramo da budemo spremni kada je najteže da budemo pravi!

Objavljeno: 10.10.19 u 22:17

Uzela je Crvena zvezda ‘skalp’ Fenerbahčeu u ‘Štark Areni’, na oduševljenje mnogobrojnihi navijača igrači crveno-belih pružili su odličnu predstavu i slavili sa 68:56

Trener domaćeg sastava Milan Tomić je nakon prve ostvarene pobede u sezoni izašao pred novinare. 

– Bila je ovo utakmica gde su moji igrači radili tačno ono što smo pričali u svlačionici. U odbrani pre svega, dali su sve od sebe i moraju da zadrže ovaj nivo u odbrani i u narednim utakmicama. Odbrana protiv igrača kakvi su De Kolo, Slukas, Vesterman, Mahmutoglu, Datome, Dikson… Moramo da nastavimo u ovom ritmu, ovo je samo jedna pobeda, ništa veliko nismo uradili. Ovo je Evroliga, a odigrali smo samo jednu utakmicu – rekao je Tomć.

Bilo je po njegovim rečima i par propusta, ali igrači nisu računari. 

– Možda je bilo dva ili tri propusta, ali igrač nije kompjuter. Radili su tačno ono što je trebalo, a rezultat toga je 56 poena. Moraćemo bolje u napadu, trebaće nam i napad. Čestitam igračima na pobedi – istakao je strateg crveno-belih. 

Tomić
je apostrofirao da je ovo novi tim. 

– Ovo je ponovo novi tim, sa pet novih igrača. Mi moramo da gradimo našu igru, našu hemiju i da budemo spremni kada bude najteže i kada treba da napravimo korak u napred – istakao je Tomić.

Dobra odbrana bila je glavni razlog pobede, Crvena zvezda je učesnika F4 Evrolige svela na 56 postignutih poena. 

– Tražim od igrača da odbrana mora da bude na određenom nivou i na 100 odsto u svakoj utakmici i to moramo da imamo u džepu. U napadu, košarka je takva da nekada i imate problema, kao što smo i imali večeras, ali odbrana će ti dati kontranapad i samopouzdanje. Stvarno sam zadovoljan, ali moramo što pre ovo da zaboravimo i spremimo se za Budućnost- istakao je Tomić.

– Svi su dali svoj doprinos, napadački Beron i Dženkins nisu imali najbolji dan, ali su igrali dobru odbranu. Rotacija je bila sa 12 igrača, a to se zove tim. Igraš pet minuta ili 25, imaš vremena da daš dosta stvari i doprineseš pobedi. Koliko god igrali, moraju da znaju da je naš cilj da Crvena zvezda dobija utakmice – a na kraju Tomić nije zaboravio ni šestog igrača:

– Zahvalio bih se i navijačima na podršci i punoj dvorani – zaključio je Tomić.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter