Prva utakmica drugog kola ABA2 lige završena je pobedom beogradskog Dinamika nad ekipom KK Helios Suns Domžale rezultatom 74:69.

Najefikasniji u ekipi Dinamika bili su Đoko Šalić (17p index 19), Ivan Smiljanić (17p index 13), Miroslav Pašajlić (16p index 15) i Danilo Ostojić (11p index 19).


Nakon utakmice kapiten Heliosa Blaž Mahovic je izjavio da njegov tim ‘nije bio pravi’.

-Od početka nismo bili pravi, nije nas hteo ni šut sa distance. Na poluvremenu smo gubili samo tri poena, ali smo loše otvorili drugi deo utakmice. U jednom trenutku Dinamik je poveo sa 16 poena, ali smo pokazali energiju i uspeli da smanjimo tu prednost – rekao je Mahović.

Trener gostujuće ekipe Grega Nahbar izneo je svoj pogled na meč.

– Nismo dobro reagovali na agresivnu odbranu i pritisak Dinamika, retko smo dolazili do reketa i imali smo dosta situacija u kojima smo morali da uzimamo teške šuteve i zato imamo loš učinak iz šuta iz igre. U nekim situacijama smo se dobro branili, ali svakako je previše puta domaća ekipa postizala lake poene. Moram da čestitam Dinamiku, bili su u prednosti bezmalo čitav meč, igrali su rasterećeno i zasluženo ostvarili pobedu – istakao je Mahović.

Jedan od najboljih pojedinaca Dinamika na ovom meču Đoko Šalić izneo je svoje utiske. 

– Pre svega bih čestitao protivniku na dobroj igri, nismo ni mi bili loši mada smo mogli da pobedimo i sa većom razlikom. Imali smo više od 10 poena razlike na oko 4 minuta do kraja i trebali smo ranije da „zatvorimo“ utakmicu – istakao je Šalić.

Trener Dinamika Miro Alilović i pored pobede nije bio zadovoljan prikazanim.

– Znali smo da će Helios biti težak protivnik. Ne mogu da budem zadovoljan jer igrači nisu dobro spremili zadatke koje treba da izvedu na terenu. Odbrana nije bila timska, i u završnici smo odigrali kao petnaestogodišnjaci, nezrelo, kao da se igra 38 a ne 40 minuta. U sledećem periodu ćemo morati da popravljamo te stvari jer nas već u nedelju očekuje važna utakmica protiv Borca – rekao je Alilović.

FOTO: Dinamik