0
Košarka

FOTO: FIBA

KVALIFIKACIJE ZA OI: Hrvati podneli kandidaturu za domaćinstvo, ali se ‘plaše’ Srbije!

Objavljeno: 04.10.19 u 14:30

Košarkaški savez Hrvatske poslao je kandidaturu za domaćinstvo jednog od četiri kvalfikaciona turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Vlada Hrvatske dala je garancije u vrednosti od 2,3 miliona švajcarskih franaka kako bi ova zemlja dobila jedan od kvalfiakcionih turnira za Olimpijske igre. Ipak, pored ‘komšija’ kandidaturu su poslale Srbija, Poljska, Grčka, Litvanija, Kanada i Venecuela. Čekaju se odluke Rusije i Slovenije.

Hrvatska najveći strah ima od Srbije. Naime, ‘Večernji list’ kaže da naša zemlja ima jak lobi u FIBA. Ipak, ‘komšije’ se nadaju da će naša zemlja ispasti iz konkurencije, jer je dobila turnir pred Olimpijske igre u Riju. Takođe, veliko je pitanje može li Venecuela da dobije turnir ako se zna u kom se problemu ova zemlja nalazi.

Hrvatska bi kvalfikacioni turnir organizovala u Splitu u areni ‘Spaladijum’ kapaciteta 10.941 mesta. Odluka o domaćinu biće doneta 15. novembra. Kvalfikacioni turniru su na programu od 6. do 12. jula 2020. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter