0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Bemax

MEGA STARTUJE NA JADRANU: Povrede muče pred derbi sa Cedevita Olimpijom

Objavljeno: 03.10.19 u 15:45

Košarkaši Mega Bemaxa u petak od 20 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu počinju novu sezonu u ABA ligi utakmicom protiv ekipe Cedevita Olimpija.

Posle jedne sezone u Smederevu i pet u Sremskoj Mitrovici, Mega će po prvi put u regionalnom takmičenju igrati domaće utakmice u Beogradu, pa će i iz tog razloga ulaz na meč biti slobodan uz besplatne ulaznice koje će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova na dan utakmice od 18:30 do početka meča.

Treneru Mega Bemaxa Dejan Milojević će sa najmlađom ekipom do sada igrati ABA ligu pošto je prosek godina igrača 19.8 uz napomenu da najstariji igrač ima 22 godine. Na otvaranju sezone u ABA ligi zbog povreda je upitan nastup kapitena ekipe Edina Atića, kao i Nikole Miškovića i Andrije Marjanovića.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je pred meč istakao da u kom god sastavu Mega zaigra u petak, igrači moraju da pokažu da se nikog ne plaše i da mogu da igraju sa svima:

– U petak počinjemo novu sezonu u ABA ligi protiv veoma kvalitetnog i iskusnog protivnika. Cedevita Olimpija je ambiciozan košarkaški projekat i sigurno je da žele da pobedom otvore sezonu u ABA. Imamo probleme sa povredama, Nekoliko igrača je upitno za utakmicu, ali u kom god sastavu da izađemo, moramo da odigramo agresivno u odbrani i sa puno energije. Imamo veoma mladu ekipu i značajno je da od starta pokažemo da se ne plašimo nikog i da možemo da igramo sa svima. Ovo je naša prva partija u ABA koju igramo kao domaćini u Beogradu i verujem da će svi koji dođu u petak u Halu sportova imati prilike da uživaju u dobrom i zanimljivom meču – izjavio je Milojević.

Specijalni gosti na utakmici Mega Bemaxa će biti navijači kluba iz Sremske Mitrovice za koje, pored ulaznica, obezbeđen direktan autobuski prevoz sa platoa PSC „Pinki“ u kome je Mega prethodnih 5 sezona igrala ABA ligu.

Bek Mega Bemaxa Luka Ašćerić je izjavio da je potrebno uvesti Cedevitu Olimpiju u Megin ritam trčanja:

– Želimo da uđemo u novu sezonu maksimalno skoncentrisani i sa dobrom energijom na parketu. Cedevita Olimpija je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa, ali verujem da možemo da im pariramo na terenu. Potrebno je da ih uvedemo u naš ritam trčanja i ukoliko uspemo u tome, imaćemo šansu da trijumfujemo na premijeri sezone u ABA ligi. Ovom prilikom pozivam ljubitelje košarke da dođu u velikom broju da nas podrže, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo pobedom, izjavio je Ašćerić.

U pauzi u poluvremenu će biti organizovani kratki košarkaški meč a u pauzama između četvrtina nas očekuju i šutevi sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter