3
AdmiralBet ABA Liga

EVROLIGA: Zvezda se još traži, Panatinaikos prelomio u trećoj deonici

Objavljeno: 03.10.19 u 21:50

Košarkaši Crvene zvezde počeli su takmičenje u Evroligi gostovanjem u Grčkoj, gde ih je dočekao Panatinaikos.
Dobro je Crvena zvezda počela meč, imala prednost tokom cele prve četvrtine i delom druge, ali je u nastavku četa Milana Tomića popustila. Crveno-beli su tokom većeg dela meča bili lišeni pomoći Majkla Odžoa koji je dobio petu ličnu grešku već u završnici druge četvrtine. Na kraju, Panatinaikos je uspeo da savlada Crvenu zvezdu 87:82 u prvom duelu u Evroligi ove sezone, a najefikasniji u redovima domaćina bio je Kalates sa 21 poenom, dok je u Crvenoj zvezdi najraspoloženiji bio Džejms Gist sa 22. 

Počela je utakmica dobro po crveno bele. Prve poene upisao je Džejms Gist, a nakon dva minuta igre trojku je postigao i Lorenco Braun, a odmah zatim trojku je upisao i Bili Beron. U samu završnicu prve deonice crveno-beli ušli su uz prednost od 7 poena 10:17. Do kraja su domaći košarkaši uspeli da zbiju redove i prvu deonicu završe sa tri poena zaostatka 14:17.

Poenima Tajrisa Rajsa nakon dva minuta druge deonice Panatinaikos je prvi put došao u vođstvo. Nervozno su igrali gostujući igrači u drugoj deonici te su se brzo odvojili na pet poena prednosti košem Konstantinosa Mitoglua. Ipak, Bili Beron je sa druge strane ponovo poravnao rezultat trojkom. U nastavku je Filip Čović imao par nerezonskih pokušaja proigravanja, a lopta je na kraju završavala u rukama protivničkih košarkaša. Nesvakidašnju situaciju videli smo u završnici druge deonice kada je Majk Odžo već u drugoj četvrtini morao da napusti teren zbog pet ličnih grešaka. Crvena zvezda na kraju poluvremena mogla je da bude zadovoljna zaostatkom 37:35.

U trećoj deonici dobro je igrala ekipa Panatinaikosa, koja je sve vreme držala prednost, a poenima Georgiosa Papajanisa po prvi put Panatinaikos otišao je na 10 poena prednosti. Nisu imali izabranici Milana Tomića odgovor na igru domaćina u napadu, te je prednost zeleno-belih nastavila da raste i trojkom Džimera Fredeta stigli su domaći do prednosti 63:49. Crvena zvezda je u nastavku uspela samo da umanji zaostatak pre odlaska na mini odmor na 66:53.

Dobro je počela četvrta deonica za Crvenu zvezdu, uspeli su da smanje na deset poena zaostatka trojkom Fajea. Ipak, sa druge strane nisu crveno-beli imali odgovor na igru Tajrisa Rajsa. Ian Vogiuskas je vukao napad domaćina, Beron je uspeo da mu ukrade loptu na devet poena minusa. Crveno-beli našli su se sa druge strane u kontri, ali je Faje odlučio da individualnim kvalitetom reši utakmicu, umesto da pronađe bolje rešenje.  Uspela je Crvena zvezda u završnici da se spusti trojkom Bilija Berona na šest poena zaostatka, ali je na tri minuta do kraja Dešon Tomas postigao poene i vratio Panatinaikos na 78:80. Još jednom se Zvezda spustila na šest poena, ali je Kalates sa preko osam metara pogodio trojku. Papajanis je promašio dva bacanja, Beron je sa druge strane poslao lob pas za Gista koji je na trideset sekundi do kraja spustio na četiri poena zaostatka.  Ipak, na kraju je nedostajalo snage Crvenoj zvezdi za preokret u završnici, te je Olimpijakos slavio 87:82

Evroliga 1. kolo

Panatinaikos – Crvena zvezda 87:82 (17:14; 23:18; 26:14; 19:26)

Panatinaikos: Tomas 18, Rajs 12, Papajanis 8, Parapetrou 2, Vougiuskas 4, Džonson 3, Braun, Fredet 11, Kalates 21, Vilej 2, Mitoglu 6, Bentil

Crvena zvezda: Braun 5, Čović, Perperoglu 15, Davidovac 3, Lazić, Faje 3, Beron 15, Dobrić 6, Gist 22, Dženkins 8, Odžo 2.

FOTO: Tviter/KK Crvena zvezda 

0
0

3 Komentara

  1. E moj MikiBL.A to sto njega ubise i sto se nad njim ne sviraju faulovi samo zato sto je onakve konstitucije to je normalno,je li?

    0
    0
    Odgovori
  2. „Nesvakidašnja situacija sa 5 ličnih Majku Odžou već u 2. četvrtini“ jeste nesvakidašnja! Hahaha. Razlog je vrlo prost: u ABA i u Superligi Srbije mu je dozvoljeno da napravi bezbroj li;nih koje se ne pikaju!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter