0
Košarka

FOTO: philly.com

DŽOEL EMBID: Želim 60 pobeda u sezoni i prvo mesto pred plej-of!

Objavljeno: 03.10.19 u 15:10

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid rekao je da u predstojećoj sezoni želi 60 pobeda i poziciju prvog nosioca u Istočnoj konferenciji u NBA ligi.

– Ulazeći u novu sezonu, želim da budemo prvi nosioci i da ostvarimo 60 pobeda – rekao je Embid za televiziju NBA u trening kampu Siksersa.

Kako je preneo Skaj, na pitanje da li ima ambicije da osvoji titulu najkorisnijeg igrača i najboljeg odbrambenog igrača, Embid je rekao da pre ličnog interesa stavlja interes ekipe.

– Za mene je najvažniji uspeh ekipe. Ako budemo prvi nosioci i pobedimo 60 utakmica, a ja budem radio ono što radim najbolje da dominiram i pomognem mom timu da pobedi onda ću biti u situaciji da osvojim obe nagrade – rekao je Embid.

Filadelfija je prošle sezone posle sedam utakmica izgubila u polufinalu Istočne konferencije od Toronta, koji je kasnije i osvojio titulu.

Posle te serije mnogi su kritikovali Embida, njegovu kondiciju i izdržjivost. On je rekao da je tokom leta radio na sebi, da je promenio ishranu i skinuo nekoliko kilograma.

– U plej-ofu nisam bio na najboljem nivou. Imao sam upalu tetive i razboleo sam se u najgorem trenutku. Moram da pazim. Ne možete kontrolisati bolest, ali možete bolje da se hranite. Kritike nisu važne. Najteže mi je bilo kada smo izgubili sedmu utakmicu. Nije da sam bio debeo, ja nikada nisam bio debeo. Nisam zbog toga bio zabrinut. Propustio sam 14 od 18 utakmica u završnici regularnog dela sezone. Propuštaš utakmice ali i ne treniraš. Teško je ostati u formi kada ne radiš ono što voliš ili kada ni ne trčiš – naveo je Embid.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter