0
Košarka

FOTO: KSS

TEODOSIĆ PRVI PUT POSLE MUNDOBASKETA: Imao je šta da kaže o petom mestu, Đorđeviću, Srbiji…

Objavljeno: 29.09.19 u 09:09

Kao što je poznato, Miloš Teodosić zbog povrede stopala nije mogao da nastupi za selekciju Srbije na nedavnom Mundobasketu u Kini.

Dve nedelje nakon završetka Svetskog kupa, kapiten reprezentacije Srbije je u intervjuu ‘Novostima’ dao svoj sud o turniru koji je gledao putem TV ekrana.

– Mnogo je teže kada se gleda sa strane nego kad se igra. Veća je nervoza, nerviraš se. Onako igraš i ne razmišljaš mnogo. A ovako, vidiš svaku situaciju, sve iz drugog ugla i onda je skroz čudno – poručio je Miloš Teodosić.

Istakao je da peto mesto, po njemu, nije neuspeh.

– Znali smo da je ovo prvenstvo prvo na koje putujemo sa ulogom favorita. I mi, igrači, smo imali najveća očekivanja , a i kompletna javnost. Stvorio se pritisak, bilo je samo pitanje sa kojom medaljom ćemo se vratiti. Desile su se te povrede. Gagi Milosavljević i ja nismo ni otišli, Lučić je skoro bez treninga putovao, Bjelica imao problema. Zbog svih okolnosti, ne mogu da kažem da je peto mesto neuspeh. Peto mesto je, s obzirom na sve, prihvatljiv rezultat.

Prokomentarisao je odlazak Aleksandra Đordevića sa klupe Srbije.

– Žao mi je zbog Saleta, nismo stigli ni da popričamo ovde u Bolonji. Razumem njegovu odluku i prihvatam je. Uradio je mnogo za srpsku košarku, osvojene su tri srebrne medalje. Hvala mu na svemu. On je fantastičan trener.

Na kraju se osvrnuo i na to do kada bi mogao da nosi dres Srbije.

– Moje telo će biti presudno. Ne mogu da kažem da će to biti za godinu, dve ili možda tri, ali znam šta mi je najveća želja. Da svoju misiju sa Srbijom krunišem zlatnom medaljom, na bilo kom takmičenju, samo to da se desi – rekao je Teodosić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter