2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league

SUPERKUP ABA LIGE: Partizanu prvi trofej, Tomas ‘ekstra’ pojačanje!

Objavljeno: 29.09.19 u 21:44

Košarkaši Partizana osvojili su prvi trofej u sezoni tako što su u finalu Superkupa ABA lige u Zagrebu pobedili hrvatsko-slovenački tim Cedevita Olimpiju 99:77 (20:20, 35:24, 29:29, 15:4).

Ako se po jutru dan poznaje, onda je Partizan uz Crvenu zvezdu najveći favorit da osvoji ABA ligu i kartu za Evroligu sledeće sezone. Superkup u Zagrebu pokazao je dve stvari, prvu da je Partizan pogodio sa pojačanjima (možda se Parahuski još uvek traži) i drugu da je Andrea Trinkjeri složio kockice mozaika koji je on sastavljao.

Partizan je osvojio prvi trofej u sezoni i to ubedljivo i samouvereno. Već na startu finalne utakmice sa Cedevita Olimpijom, Partizan je stigao do devet poena prednosti 12:3, a tempo su diktirali Tomas i Jaramaz. Tim iz Ljubljane je uz pomoć Blažiča uspeo da se vrati u igru i da prvu četvrtinu završi 20:20.

Ipak, Cedevita Olimpija nije mogla da se oporavi u drugoj četvrtini. Četa Andree Trinkjerija za deset minuta ubacila neverovatnih 35 poena naspram 24 primljena. Jaramaz je bio nezaustavljiv, Tomas izrastao u ljubimca ‘Grobara’, a veliku pomoć dao je i Peiners.

FOTO: ABA league/Cibona/ZeljkoBaksaj

U trećoj deonici tim iz Ljubljane je uspeo da se spusti na ispod deset koševa minusa, ali je Partizan poenima Zagorca, Jaramaza i trojkom Gordića opet otišao na dvocifrenu razliku. U poslednjoj četvrtini došlo je do raspada sistema kod Cedevita Olimpije, Partizan je spustio rivala na svega četiri poena, a razlika je otišla na maksimalnih poena razlike. Na kraju pobeda crno-belih 99:77 za prvi trofej u sezoni.

Najefikasniji kod Partizana bio je Jaramaz sa 20 poena, Tomas je ubacio 13, koliko i Volden. Po 12 koševa su ubacili Peiners i Gordić. Kod Cedevita Olimpije su se istakli Blažič sa 18 poena, dok je Boatrajt stao na 15.

CEDEVITA OLIMPIJA – PARTIZAN 99:77

Dvorana: ‘Dražen Petrović’.
Sudije: Ilija Belošević, Tomislav Hordov i Milan Nedović.

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 3, Boatrajt 15, Krampelj, Hopkins 3, Vujačić, Murić 5, Miler 11, Blažič 18, Stipanović 8, Zagorac, Simonović 11, Mulalić 3.
PARTIZAN: Volden 13, Zagorac 6, Pejdž 6, Gordić 12, Parahuski 2, Jaramaz 20, Veličković, Birčević, Janković 11, Tomas 13, Peiners 12, Mozli 4.

0
0

2 Komentara

  1. pozdravljam druga „valjak“i jako mi je drago zbog kosarkasa, ali imam zamerku na rukovodstvo pa i na igrace sto su dozvolil da sudi belosevic.a gospo do iz sudijske organizacije; ili mi ne igramo ako on sudi, ili nek on sudi finale cedevita_ cibona npr. Ko je jaci, vazniji belosevic ili partizan, ko je znacajniji za kosarku belosevic ili partiza. To bi bio stav dostojan velikog partizana, i jos korak dalje, upotrebiti svu mogocu „masineriju“da se belosevicu zabrani sudjenje bbilo kome i bilo kada, jednostavno skidanje sa svih listi: ili tako ili nemate partizan u takmicenju. To bi bio stav giganta kao sto je partizan, a ne bravo sudija belosevicu veceras si dobro sudio, i pozdravljanje igraca part. s njim. Meni je to oprost do sledeceg „berona“, a to je priznacete sizofreno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter