3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league/Cibona/Zeljko Baksaj

PARTIZAN I CEDEVITA OLIMPIJA ZA TROFEJ: Utakmicu će prenositi televizija sa nacionalnom frekvencijom

Objavljeno: 29.09.19 u 09:32

Dva tima prvi put u istoriji će se sastati baš u borbi za pehar osvajača ABA Superkupa.

Partizan je na putu do finala bio bolji od Mega Bemaksa (86:73) i Primorske (91:77), dok je Cedevita Olimpija posle produžetka eliminisala FMP Železnik (101:92), a juče je protiv Budućnosti odigrala maestralno i upisala novu ‘stotku’ uz debakl Podgoričana (103:75).

Beograđani su preko leta značajno promenili tim, imaju dosta stranaca koji se još uvek uigravaju i tek se očekuje da budu na višem nivou. Trener Andrea Trinkijeri smatra da najviše može da se napreduje u odbrani.

– Bili smo jako mekani, Moramo da igramo odbranu, da postavimo telo, da igramo pozicionu odbranu sa strane pomoći. Tu je naša sezona. Baš smo loše igrali odbranu, nismo obuli pravu obuću. Bili smo previše elegantni, košulja je bila perfektna, sa kravatom, ali mi moramo da budemo plave kragne – rekao je posle polufinalnog meča Trinkijeri.

Sa druge strane, novoformirani tim sa sedištem u Ljubljani pokazuje za sada da će biti ofanzivno vrlo moćan, sa nekoliko povratnika u ligu. Pre svih, tu se misli na Jaku Blažiča, Marka Simonovića i Rajana Boutrajta, koji su nosioci igre ekipe koju predvodi Slaven Rimac.

– Na spoljnim pozicijama se ne plašim ni protiv koga. Imaćemo manjak petice sutra. Potući ćemo se sa njima, pa ćemo videti. Respektujem Partizan, trenera, u nekim situacijama sam i učio od njega. Pitam i za savet, nemam problem sa tim – izjavio je Rimac pred finale.

Utakmica za trofej počinje u 20 časova, a osim TV ArenaSport koja je do sada prenosila sve utakmice, finale će biti prenošeno i na nacionalnoj frekvenciji u Srbiji.

To će biti TV O2, koja je u svom programu najavila direktan prenos iz dvorane ‘Dražen Petrović’ u Zagrebu.

0
0

3 Komentara

  1. Jbg. mnogo ‘cudnih stvari’ se podudarilo..3 u 1..tj. trojka Nolana Smita nije presudila KK PARTIZANu, naprotiv, kk cedevita se ugasila i ‘ozivela’ k’o i zVEZDA kroz kk mutant=$$$$, a nas KK PARTIZAN ZIV I ZDRAV ..!! ..a sta tek reci o Simonu, jaki i cirbesu, SAMO ih KK mutanti „PRIVLACE’ (nekrofilija..)..bolest, $$ ili nesto trece..??!!, prvo kk iz predgradja, a sada ovaj medjudrzavni..??!!! .!. XXAAXXAA .,!.

    0
    0
    Odgovori
    • A medjudrzavna dinamicna igokea iz zagreba…Kad ce u evroligu…Dje devotion…ho,ho,ha…Rsaaaa purgerka….

      0
      0
      Odgovori
      • Kakvi sve likovi i šta pišu po ovom netu najgore što si svestan da ćemo vas pokidati kao u fudbalu i sad samo možeš da vređaš ništa drugo, ali tu je razlika između vas i nas.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter