0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

ANDREA TRINKIJERI: Loša obuća, perfektna košulja i kravata! Ali moramo da budemo ‘plave kragne’…

Objavljeno: 28.09.19 u 20:03

Trener Partizana u svom stilu, harizmatično je prokomentarisao pobedu u polufinalu protiv Primorske (91:77).

Partizan je tek u poslednjoj četvrtini slomio otpor tima koji je u četvrtfinalu nadigrao Crvenu zvezdu.

– Teška utakmica protiv iskusnog, dobrog tima koji igra dugo zajedno. Umeju da igraju pametnije nego mi. To je suština priče. Bili smo jako mekani i nedovoljno fokusirani u odbrani u prvom poluvremenu. Moramo da igramo odbranu, da postavimo telo, da igramo pozicionu odbranu sa strane pomoći. Tu je naša sezona – rekao je Trinkijeri, a njegove reči prenosi ‘Mocartsport’.

Partizan je u prvom poluvremenu primio čak 48 poena i, naravno  da je Trinkijeri istakao odbranu kao lošiji deo tima. Učinio je to u svom stilu.

– Baš smo loše igrali odbranu, nismo obuli pravu obuću. Bili smo previše elegantni, košulja je bila perfektna, sa kravatom, ali mi moramo biti plave kragne. Moramo peglati i gore i dole, ja ću tražiti pet takvih igrača i oni će igrati.

Najbolji pojedinac na ovom meču bio je Rašon Tomas, koji je ostvario ‘dabl-dabl’ sa 19 poena i 12 skokova.

– Ima neviđenu energiju, ali mora još mnogo da nauči. Ovo mu je druga sezona u Evropi. Ima dobre utakmice, ali jako je važno kako je ekipa primila njegov stil igre, a to nije najlakše. Može da igra tri pozicije i mi mu menjamo pozicije. Ekipa je to jako dobro prihvatila i prati – podvukao je Italijan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter