0
AdmiralBet ABA Liga

VELIKI BROJ SKAUTA IZ NBA NA SUPERKUPU ABA: Predvodi ih čuveni Džej-Ar Holden

Objavljeno: 26.09.19 u 14:32

Veliko interesovanje stručnjaka i poznatih košarkaša vlada za Superkup ABA Lige koji danas počinje u Zagrebu.

Skauti iz NBA lige su poslali na desetine zahteva za akreditacije da isprate mečeve u dvorani „Dražen Petrović“, što potvrđuje da je regionalno košarkaško takmičenje jedno od najkvalitetnijih u Evropi.

Među imenima koja dolaze ističe se trio skauta iz Bruklin Netsa, među kojima je JR Holden, Amerikanac sa ruskim pasošem koji je igrao godinama za CSKA iz Moskve (uzeo dve titule Evrolige 2006. i 2008.), a pomogao je i Rusiji da osvoji zlato na EP u Španiji 2007.

Uz njega, tu je i Danko Cvjetičanin, bivši igrač Partizana i Cibone, dvostruki osvajač srebra na Olimpijskim igrama, košarkaš koji se domogao brojnih titula i priznanja tokom gotovo 30-godišnje karijere. Treći član iz njujorškog predgrađa je Simone Kazali, nekadašnji generalni menadžer Olimpije iz Milana, koji godinama uspešno skautira igrače sa ovog podneblja za NBA tržište.

Vašington Vizardse predstavlja nekadašnji čuveni italijanski košarkaš Marko Baldi, koji se odlično snalazio i kao izvršni direktor Albe iz Berlina, pre nego što se otisnuo u NBA. U ime Majami Hita u Zagreb stiže Denis Memić, koji radi za ovaj klub kao evropski skaut i menadžer.

Za Klivlend Kavalirse informacije o igračima na Superkupu će prenositi Primož Brezec, Slovenac koji je osam godina igrao u NBA ligi, odnosno Igor Tadić.

Detroit Pistonsi su za ovu priliku angažovali bivšeg košarkaša Nikolu Koprivicu, svog skauta, dok za San Antonio Sparse radi Dragan Janjić.

Među stručnjacima koji su potvrdili dolazak u Zagreb su i predstavnici Octagon Basketball Europe, Davor Ristović i Marko Jelić.

– Zadovoljni smo što se ovoliki broj skauta prijavio za dolazak, ali to za nas nije novost, jer je ABA Liga takmičenje koje tradicionalno prati najveći broj stručnjaka iz NBA Lige. To je samo motiv košarkašima da se pokažu u najboljem mogućem izdanju, jer je mnogima od njih upravo NBA sledeća stanica u karijerama. Do tada, ljubiteljima košarke u regionu ostaje da uživaju u utakmicama, počev od Superkupa koji će biti pravi spektakl sporta – istakao je Željko Vela, predstavnik kompanije MYD, vlasnika marketinških i TV prava za ABA Ligu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter