Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović nije želeo navijačima da obećava kule i gradove, već je odmereno u svom stilu poručio da se ide korak po korak.

Bio je jedan od junaka Zvezdine trofejne sezone. Posle povrede Džoa Reglanda organizacija igre crveno-belih pala je na njegova pleća. Podneo je pritisak junački i pomogao timu da se prvo domogne ABA trofeja i Evrolige, a potom i šampionske krune u Srbiji.


Filip Čović je na početku razgovora za HotSport govorio o očekivanjima u predstojećoj sezoni, ali nije želeo da obećava kule i gradove, već najavio borbu od bitke do bitke.

– Ne volimo da idemo napred previše, pokušavamo da se pripremimo za ABA Super kup koji se igra za nekoliko dana, tačnije počinje u četvrtak, želimo da idemo korak po korak i da tako pravimo što bolji rezultat – počeo je Čović.

‘Roster’ je sada ‘dublji’ nego prethodne sezone, da li ‘gužva’ na treninzima?

– Nikad nije gužva – nasmejao se na našu konstataciju plejmejker Crvene zvezde i nastavio:

FOTO: ABA league/Crvena zvezda

– Imaćemo mnogo više utakmica nego što smo odigrali prošle sezone samim tim se ‘roster’ povećao i pojačao. Imamo 16 momaka koji mogu da igraju u svakom trenutku na bilo kom frontu, imamo pet takmičenja, biće dosta putovanja, nadam se da će nas povrede zaobići, ali biće umornih, menjaćemo se i svi dobiti minutažu.

Šampionski tim je zadržan, stigla su kvalitetna pojačanja, navijači očekuju TOP 8 fazu Evrolige?

– Uh, ne bih pričao o tome sada, možda kasnije, daj bože da dođemo u situaciju da pričamo o TOP 8 Evrolige, samo neka sve to bude kako treba. Za navijače je svakako najbitnija i najatraktivnija Evroliga, vi znate šta nama donosi ABA liga, nećemo igrati jedno takmičenje, mi želimo u svakom takmičenju da ostavimo trag i napravimo uspeh, ali daleko je sada da pričamo o plasmanu u TOP 8, videćemo kada za to dođe vreme.

FOTO: ABA league/Crvean zvezda

Timovi Evrolige su se ‘opasno’ pojačali, veliki je broj povratnika iz najjače lige sveta?

– Veliki broj kvalitetnih igrača je iz NBA došao u Evroligu. Veliki broj timova se pojačao, ne samo u Evroligi, evo vidite i u ABA ligi. Verujem da će taj veliki broj kvalitetnih igrača i kvalitetnih timova dovesti do toga da takmičenja budu zanimljivija i uzbudljivija – rekao je Filip Čović.

Da li se slažeš da je ABA liga ove godine najjača od njenog osnivanja?

– Svake sezone ide priča da je ove sezone ABA liga najjača. Iz godine u godinu ona je sve jača i jača. Biće teška sezona, naporna jako, ABA liga će sigurno biti jača nego prošle sezone. Dolazili su igrači i iz evropskih liga, ali iz NBA – zaključio je Filip Čović.