0
Košarka

FOTO: KSS

BOGDANOVIĆ: Previše smo razmišljali unapred, stiglo nas je breme favorita! Selektor nas je ‘palio’… (VIDEO)

Objavljeno: 21.09.19 u 10:01

Košarkaši Srbije vratili su se iz Kine gde su ‘orlovi’ završili takmičenje na petoj poziciji, ubedljivo najbolji u plavom dresu bio je Bogdan Bogdanović, on je govorio o mnogim temama nakon povratka.

Bogdan Bogdanović završio je takmičenje u idealnoj petorci ‘Mundobasketa’, a pored toga proglašen je i najboljim strelcem. U razgovoru za Sport klub govorio je o prvenstvu. Na pitanje šta su uzroci petog mesta u Kini imao je spreman odgovor…

Nesrećne okolnosti, možda nam ni organizacija nije išla na ruku, i sistem takmičenja je bio novo iskustvo. Zatim i pritisak favorita od samog početka, ne znam da li je iko u istoriji košarke bio favorit ispred SAD… Ne mogu da nađem konkretan jedan razlog, ali ni mi nismo zadovoljni rezultatom. Dok pobeđuješ, onda ne osećaš pritisak. Desila se Španija, nadmudrili su nas tu utakmicu, odigrali iskusnije i zrelije. I dalje mislim da kvalitetom nisu bolja ekipa, ali u toj utakmici i na SP su dokazali da su najbolji – rekao je Bogdanović.

Srbija je delovala nadmoćno sve do duela sa Španijom koji je bio šamar u lice našoj reprezentaciji, nakon čega više ništa nije delovalo isto.

Jako je teško bilo posle tog meča. Nesrećan Vasin slučajNije nam prijalo ni putovanje do Donguana, spremali smo se za Šangaj, cela ta promena plana, previše smo razmišljali unapred, što je uticalo na ekipu. Mislio sam da ćemo se protiv Argentine trgnuti kao tim – znali smo da su ozbiljni, znali smo šta nas čeka i da su nezgodni i namazani. To su pokazali, a mi nismo uspeli da im odgovorimo – dešava se i to, ne treba nikoga pojedinačno kriviti, timska je odgovornost za poraz, moramo što pre da ga zaboravimo – ističe Bogdanović

Aleksandar Đorđević odlučio je da se posveti radu u klubu i posle pet godina rada i tri srerne medalje osvojene na raznim takmičenjima neće više biti selektor reprezentacije Srbije.

On nam je uvek ulivao mnogo samopouzdanja, ‘palio’ nas je i imao je neverovatnu energiju, Zahvalni smo mu na svemu što je uradio, mlađima je dao prostor i slobodu, pustio nas je da uživamo u reprezentaciji. Napravio je kulturu, svima je lepo da dođu i da uživaju – rekao je Bogdanović.

Ceo intervju Bogdana Bogdanovića možete da pogledate ispod, srpski košarkaš govorio je o ambicijama u reprezentaciji, NBA ligi, Milošu Teodosiću i drugim temama…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter