0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Eurohoops

ZATVARA SE EVROLIGA: Sve izvesnija licenca za londonski klub, šta će to značiti za abaligaše!?

Objavljeno: 20.09.19 u 17:23

Evroliga najavljuje zatvaranje takmičenja u kojem će od sezone 2020/2021 igrati 18 klubova

Mediji u Italiji pišu da će specijalnu pozivnicu dobiti za narednu sezonu i tim Bolonje, dok Đordi Bertomeu najavljuje  da postoji velika želja da i klub iz Velike Britanije zaigra u Evroligi, a da ECA aktivno radi na sprovođenju te ideje.

– Naši ciljevi nisu se menjali. Želimo da imamo tim sa licencom u Londonu. Sprovođenju ideje danas smo bliži tome nego pre pet godina – rekao je Bertomeu.

Ukoliko ideja zaživi i od sledeće sezone u Evroligi zaigra tim iz Londona uz već viđeni Virtus, ostaće samo jedno mesto za timove iz regionalne ABA lige kako bi se zatvorilo takmičenje za narednu sezonu. Za sada postoje čvrsta uveravanja da će poslednja pozivnica ići timu regionalnog takmičenja. No, Evroliga je i ranije znala da u poslednjem trenutku promeni odluku. 

U elitnom društvu evropske klupske košarke u narednoj takmičarskoj godini će nastupiti 11 klubova sa A licencom, ASVEL i Bajern, još dva kluba će stići iz Evrokupa, i tri kluba sa specijalnom pozivnicom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Eurohoops

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter