1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: PRINTSCREEN

ISPOVEST STEFANA JANKOVIĆA: O prelasku iz Zvezde u Partizan – ‘Kajem se što sam ćutao!’

Objavljeno: 19.09.19 u 11:09

Krilni centar Partizana od ovog leta je na pozajmici u AEK-u iz Atine, a u razgovoru za ‘SportKlub’ dotakao se transfera iz crveno-belog u crno-beli tabor.

Poručio je da se ne kaje zbog prelaska, već samo jer je ćutao zbog mnogih laži koje su o njemu tih dana i nedelja izgovorene.

– Nema kajanja! Svi znamo šta se sve dešavalo tih meseci, a ja sam sve vreme ćutao. To mi je jedino žao i zbog toga se jedino kajem. Dok sam bio u Zvezdi ništa loše nisam pričao o Partizanu, kao što kasnije ništa loše nisam pričao o crveno-belima. Nisam na to gledao kao navijač, košarka je jednostavno moj posao. Nisam odrastao u Srbiji i neke stvari su me iznenadile i pogodile. Pustio sam da se kroz medije provlače svakakve izjave, svakakve laži… Sve je to potrajalo i kajem se što se tada nisam oglasio. Nisam dao nijednu izjavu, a bilo mi je nerealno da čitam neke detalje koje sam prvi put čuo o sebi. Žao mi je što nisam rekao svoju stranu priče. Bilo mi je svega preko glave. Srbin sam, ali nisam ovde odrastao i drugačiji mi je mentalitet. Nikad nisam bio navijač. Osetio sam rivalstvo između večitih rivala i žao mi je što se i danas toliko priča o tom transferu. Volim svoju zemlju i sve poštujem. Otac mi je okoreli Zvezdaš, moji su iz Foče… Nisam znao kako da se ponašam u datom trenutku, bilo je i pretnji, ali sve sam podneo muški. Onaj ko me ne poznaje možda misli da mrzim Zvezdu, ali to je tako kod nas. Malo sam se i razočarao u narod. Moja odluka je bila isključivo košarkaška i ponovo bih isto uradio. Ne kajem se.

Objasnio je i kako je došlo do njegovog odlaska iz Partizana na pozajmicu u Atinu.

– Po završetku sezone počela je priča o mojoj budućnosti. Iz Zvezde sam došao u Partizan da bih imao bolju košarkašku situaciju i stvarno jeste bilo bolje, ali tokom sezone mnogo toga se promenilo. Nisam došao sa Trinkijerijem i kasnije tokom sezone se videlo da nismo pronašli hemiju. Super sam ja sa Andreom, on je sjajan trener, ali jednostavno dogodi se, ne mogu uvek igrač i trener da se uklope i nađu zajednički jezik. Pričam o terenu, sve ostalo je bilo stvarno super – ističe Janković i nastavlja:

– Kad je on došao uloga mi se mnogo promenila. Promenio se sistem i cela sezona mi je bila turbulentna. Odigram jedan meč dobro, pa me deset nema. Nije išlo u korist ni klubu ni meni da ostanem, iako me je Trinkijeri po završetku sezone zvao i rekao da me vidi u ekipi u sezoni 2019/20. Međutim, kada su počele pripreme odlučili smo da je bolje da odem. Posle turbulentne sezone svakako je bilo vreme za promenu.

Ipak, veruje da njegova misija nije završena u Partizanu.

– Dve godine sam bio u Beogradu, bilo je momenata kada sam pokazao kvalitet i talenat, ali nisam to konstantno radio. Prvo sam razmišljao da raskinem ugovor, ali u klubu su želeli da odem na pozajmicu. Niko mi nije rekao da se na mene ne računa, ali želeo sam veću ulogu. Nije bilo ništa sporno, dešavaju se takve stvari. Rekao sam im da želim da igram, još sam mlad, i da mi nije plan da budem druga ili treća opcija. Predsednik Ostoja Mijailović je predložio da produžim ugovor i odem na pozajmicu kako bih se vratio u klub kao bolji igrač.

– Ni Partizanu ni meni ne bi značilo da sam ostao i imao sezonu kao prethodnu. Potrebno mi je da igram, zvali su me trener AEK Ilias Papateodoru i generalni menadžer Dragan Šakota i brzo smo se dogovorili. Mislim da sam doneo najbolju odluku za svoju karijeru. Srećom, nije bilo peripetija kao prilikom prelaska iz Zvezde u Partizan.

Da li sebe vidite kao igrača Partizana u budućnosti?

– Takav je dogovor, ali svašta je moguće da se dogodi. Ima milion opcija. Igrač sam AEK i ukoliko budem imao odličnu sezonu možda odem i u neki drugi klub. Znači mi što imam ugovor sa Partizanom i što su mi vrata otvorena. Naravno, videćemo kakvu će sezonu da ima Partizan i kakvi će im biti planovi sledećeg leta.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter