0
Košarka

kosarkas reprezentacije Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Litvanije u Stark Beogradskoj areni, Beograd 10.08.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Litvanija, Prijateljska utakmica

SVE VEĆA KONKURENCIJA: Pored Grčke, uključila se još jedna zemlja za organizaciju turnira za odlazak na OI

Objavljeno: 16.09.19 u 18:07

Svi žele organizaciju turnira na kom će se odlučivati o učesniku Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Već smo pisali da će čak 24 reprezentacije podeljene na četiri kvalifikaciona turnira tražiti ‘vizu’ za odlazak na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine.

Samo će pobednici ići na najveću planetarnu sportsku smotru, pa će domaćin biti u prednosti. Ali, za sada nema naznaka da Košarkaški savez Srbije želi organizaciju.

Grčka se već oglasila i podnela je kandidaturu, a njihov novi protivkandidat će biti Litvanija, koja je spremna da izdvoji 2.300.000 evra za organizaciju. Krajnji rok za prijavu organizacija je u novembru.

U kvalifikacijama će učestvovati: Srbija, Grčka, Litvanija, Brazil, Kanada, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska i Venecuela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter