Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović govorio je o neuspehu Srbije na Mundobasketu, ali i nasledniku Aleksandra Đorđevića

Tokom gostovanja na RTS-u Ražnatović je bio prilično oštar govoreći o neuspehu reprezentacije.


– Rekao sam pre nekoliko meseci da je sve osim finala sa Amerikancima neuspeh i iskreno mi nije padalo napamet da ovako koncipirana ekipa može da ostane bez medalje. Bez obzira na tu slatku pobedu protiv Amerikanaca, ovo je jedan od naših najlošijih rezultata u poslednjih 10-15 godina – rekao je Ražnatović.

Aleksandar Đorđević je nakon pobede nad Češkom i osvojenog petog mesta na Svetskom prvenstvu najavio da će se povući sa te pozicije. U njegovom mandatu osvojena su tri srebra (Evropsko i Svetsko prvenstvo, kao i Olimpijske igre), dok je peto mesto na Mundobasketu njegov najlošiji rezultat kao selektora, za šta je kazao da preuzima odgovornost.

Uveliko se vodi licitacija imenom Đorđevićevog naslednika, a kandidati koji se najčešće pominju su Saša Obradović i Igor Kokoškov. Ražnatović je istakao da je uveren da su šanse da Kokoškov preuzme klupu Srbije u domenu teorije.

Mislim da Kokoškov nije kandidat, 99% sam siguran i verujem da NBA liga ne dozvoljava da treneri, prvi ili pomoćni učestvuju u FIBA prozorima. Našu reprezentaciju u prozorima mora da vodi neko ko ne vodi tim u Evroligi ili NBA, pošto se ta takmičenja igraju za vreme FIBA prozora. Manevarski prostor je sužen, neozbiljno je za bilo koju organizaciju da u februarskim prozorima vodi jedan trener, pa kvalifikacioni turnir i Olimpijske igre drugi, pa da se u novembru vrati onaj prvi – zaključak je Ražnatovića