0
Košarka

FOTO: FIBA.com

MUNDOBASKET: Furiozno drugo poluvreme ‘orlova’, Srbija je peta na svetu!

Objavljeno: 14.09.19 u 15:43

U borbi za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini Srbija je pobedila Češku rezultatom 90:81, iako je naš tim bio u dobrom minusu na poluvremenu.

Srbija je peta zemlja na svet u košarci. Daleko od onog čemu smo se nadali, ipak bolje nego kako je moglo na kraju. Posle trijumfa nad selekcijom SAD, Srbija je u razigravanju za peto mesto pobedila Češku 90:81.

Na prvi pogled čini se lak trijumf ‘orlova’, ali su nas ‘knedličke’ predvođene sjajnim Santoranskim dobro namučile. Kontrolisali su Česi utakmicu u prvom poluvremenu, pre svega u drugoj četvrtini kada su u jednom trenutku imali ‘plus 13’. Naš tim se vratio na pet poena zaostatka, da bi posle simultanke Santoranskog Češka na poluvreme otišla sa 50:41.

Srpski tornado oduvao je Čehe u drugom poluvremenu. Naši košarkaši su brzom serijom 8:1 prvo stigli prednost rivala, a potom serijom 13:0 okrenuli rezultat u našu korist. Briljirao je Bogdan Bogdanović koji je cepao mrežicu Čeha. Prednost čete Aleksandra Đorđevića je iz minuta u minut rasla, a sredinom poslednje deonice bila ‘plus 18’ za nas. Česi su uspeli malo da se oporave i ublaže malo poraz 90:81.

Srbiju je do pobede vodio fenomenalni Bogdanović sa 31 poenom, dok je Milutinov dodao 14. Kod Čeha je Auda ubacio 16, a Peterka 14 poena.

SRBIJA – ČEŠKA 90:81

Grad: Peking.
Sudije: Lokateli (Brazil), Purasanidis (Grčka) i Veland (Kanada).

SRBIJA: Birčević 1, Bjelica 3, Bogdanović 31, Gudurić 3, Joikić 7, Jović 12, Lučić 5, Marjanović 3, Micić, Milutinov 14, Raduljica 7, Simonović 4.
ČEŠKA: Auda 16, Balvin 12, Bohačik 6, Hruban 9, Križ 2, Plajza 3, Peterka 14, Pumprla 4, Santoranski 13, Šilb, Širina 2, Vioral.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter