Sjajni plejmejker odlučio je da završi profesionalnu karijeru posle 15 godina aktivnog igranja u NBA ligi.

Šon Livingston je osvojio tri šampionska prstena sa Golden Stejt Voriorsima, često bio najbolji ‘šesti igrač’ u ekipi, a svoju odluku objavio je svojim pratiocima na društvenim mrežama.


– Posle 15 godina u NBA, istovremeno sam i tužan i srećan i zahvalan. Teško je uopšte u jednom opisu fotografije ubaciti sve emocije potrebne da biste ostvarili svoj san. Nije ni trebalo da budem ovde. Svi koji su prkosili svojim šansama znaju kakva je mentalna, emocionalna nit potrebna da inspirišete sebe i da čak i inspirišete druge na tom putu. Povreda mi je dala šansu da pokažem sebi i svetu da neću da me definišu kroz splet loših okolnosti. Najviše me tokom sveg ovog vremena čini to što su mi karakter, vrednosti i vera bili na ispitu i istrajao sam.

Hvala mom “ćaletu” koji mi je rekao da težim najjačoj košarci. Hvala mom dedi koji mi je uvek pokazivao da u životu ima još nečeg sem košarke. Hvala mojim ujacima koji su me podigli kao da sam njihov. Mojoj deci i ženi… Budućnost je svetlija od naše prošlosti i već vidim sebe kako započinjem novo životno poglavlje sa vama – napisao je Livingston na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaun Livingston (@sdot1414) on