0
Košarka

ĐORĐEVIĆ: Misli su nam i dalje u četvrtfinalu…

Objavljeno: 13.09.19 u 16:52

Srpska reprezentacija u subotu 14. septembra od 14 časova u Pekingu igra poslednju utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kini, i to protiv Češke za peto mesto.

Posle jučerašnje sjajne pobede protiv Amerikanaca, reprezentacija Srbije stigla je u petak popodne letom iz Šenžena u Peking. U hotelskoj teretani održan je trening oporavka, dok će u subotu pre podne ekipa trenirati u dvorani u kojoj će igrati meč protiv Čeha.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pred duel sa Češkom kaže:

– Jedna utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, skoncentrisano, vodili smo 40 minuta… Tako treba da uđemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima. Došli smo ovde, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Međutim, treba se samo skoncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja.

O sutrašnjem rivalu selektor ima samo pozitivne reči.

– Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada, uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao jedno fantastično prvenstvo… Oni su jedno od iznenađenja ovog Svetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli među prvih osam i tako napravili sjajan rezultat. Sve čestitke, imaju još staru gardu kao što su Auda i Pamprla, ali i neke nove momke koji su se pojavili i igraju dobru, rasterećenu košarku. Tu je i trener Ginzburg, koji ih već dugo vodi i sa kojim smo se još 2015. susreli u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Dakle, reč je o reprezentaciji koja je iz jednog rada, iz procesa i kontinuiteta, došla do ovog rezultata i zaslužuje samo čestitke… – objašnjava Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter