0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA LIGA:

POD PRITISKOM JE MORALO DA PUKNE: Repeša otkriva zašto je Srbija podbacila na Mundobasketu!

Objavljeno: 12.09.19 u 23:52

Prekaljeni hrvatski košarkaški treener Jasmin Repeša govorio je o ispadanju Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa

Po mišljenju Repeše, koje je preneo ‘Informer’ uspesi ‘orlova’ u prethodnih nekoliko takmičarskih ciklusa pod vođstvom selektora Aleksandra Đorđevića uticali su na to da očekivanja budu velika.

– U redovnom kontaktu sam sa kolegama iz Srbije. Ispratio sam i sve mečeve, ono što je zaključaj jeste da je reprezentacija Srbije bila pod visokim psihološkim opterećenjem. Očito je naduvan balon više nego što je trebalo, jer treba podsetiti kako na prošlim takmičenjima, gde su osvajana srebrna odličja, realno nisu bili favoriti usled velikog broja otkaza igrača. Ali, napravljena je atmosfera kako se mora otići do kraja i to je očigledno bila prepreka i veliko opterećenje igračima koji evidentno imaju kvalitet za velike stvari. Ali porazi od Španije i Argentine, selekcija koje imaju kontinuitet i tradiciju, pokazali su da niko ne sme da se podceni, pogotovo ne reprezentacije koje imaju igrače s ogromnim iskustvom i mnogo utakmica na velikim takmičenjima – rekao je Repeša.

Po njegovim rečima jasno je i da je selekciji Sjedinjenih Američkih Država nedostajalo uigranosti s obzirom na to da su u Kinu došli sa trećim timom.

– Amerikanci su na Svetsko prvenstvo došli sa svojom trećom ekipom, ali i pored toga se očekivalo da odu do kraja, s obzirom na struku koju predvode Greg Popović i Stiv Ker, kao i na individualni kvalitet većine igrača. Ali, evidentno je da ovi NBA igrači prvi put igraju zajedno, da nisu imali dovoljno vremena za uigravanje i zbog toga su neke reprezentacije, pogotovo iz Evrope, u velikoj prednosti. Ukratko, Amerikanci imaju kvalitet igre samo kad pojedinci poput Mičela ili Vokera sjajno izgledaju u napadu, a to je u ovoj selekciji bilo jako retko. Odbrana kod njih nije sporna, trudili su se, ali to nije bilo dovoljno za polufinale – zaključio je Repeša.

FOTO: ABA LIGA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter