0
Košarka

FOTO: FIBA.com

EVAN FURNIJE: Već smo se zbog Srba vraćali kao budale u Pariz…

Objavljeno: 12.09.19 u 12:42

Mnoge u taboru Francuske još uvek ‘boli’ 2014. godina i težak poraz od Srbije u polufinalu Mundobasketa u Španiji.

Plejmejker košarkaša Francuske Evan Furnije posle pobede ‘trikolora’ nad Sjedinjenim Američkim Državama (89:79) pokušao je da smiri sebe i saigrače podsećanjem na utakmicu polufinala Svetskog kupa od pre pet godina.

Tada je Srbija bila bolja sa 90:85 i otišla u finale, a potom su Francuzi ostali i bez bronzane medalje u utakmici za treće mesto protiv Španije.

– Pobedili smo, ali ako ne dobijemo sledeći meč, vratićemo se u Pariz kao budale. Videli smo to kada smo izgubili od Srbije 2014. na Svetskom prvenstvu. Pobedili smo u četvrtfinalu i bili smo opušteni. Očito je to iskustvo koje nam je pomoglo – izjavio je posle meča Furnije.

Potom je istakao da su on i njegovi saigrači protiv Amerikanaca ‘pokazali mu*a’.

– Imali smo problem kada su menjali odbranu, ali smo se vratili, mi smo bili kao psi koji ne puštaju. Lako je reći sada da je to samo stvar psihologije, imali smo košarkašku inteligenciju i to je napravilo razliku, imali smo i mu*a, to smo pokazali – istakao je Furnije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter