2
Košarka

FOTO: FIBA.com

MUNDOBASKET: Francuzi razbili SAD, Srbija bez OI, ali sa duelom sa ‘ljutim rivalom’…

Objavljeno: 11.09.19 u 15:12

Sudbina je tako htela Srbija će igrati protiv Amerike, ali u borbi za mesta od 5. do 8.

Posle 2006. godine planeta će dobiti novog šampiona sveta. Selekcija Francuske pobedila je SAD 89:79 i plasirala se u polufinale gde će igrati protiv Argentine.

Bio je ovo meč u kom su ‘galski petlovi’ vodili sve vreme, na poluvremenu imali šest poena prednosti 45:39. Amerikanci su uspeli u trećoj četvrtini da se stabilizuju i preko Mičela uspeli da preokrenu i povedu sa 66:63, ali…

Francuzi su potpuno demolirali SAD u poslednjoj četvrtini. Nošeni na krilima De Koloa, Francuzi su poslednju deonicu dobili sa 26:13. Greg Popovič je odlučio da igra sa niskom petorkom, a Vensan Kole i njegova četa su to znali da iskoriste. Pored De Koloa u poslednjoj deonici, nerešiva enigma za Amere bio je tandem Furnije-Gober.

Furnije je vodio Francusku do trijumfa sa 22 poena, Gober je imao 21 poena i neverovatnih 16 skokova, dok je De Kolo dodao 18 poena. Kod Amerikanaca je fenomenalan bio Mičel sa 29 poena, Smart je dodao 11, ali je to bilo malo da se slomi Francuska.

Francuska se ovom pobedom uz Španiju direktno plasirala na Olimpijske igre u Tokiju, dok će Srbija to morati da uradi preko kvalfikacionog turnira. Sad nam sa SAD ostaje meč u borbi za mesta od 5. do 8.

0
0

2 Komentara

  1. Potpuno nebitna utakmica,red bi bilo da i mi bar jednom izgubimo cetrdesetak razlike,ameri su bas tim po meri koji moze da nam uzme meru,kao sto smo mi onim jadama angoli i filipinima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter