0
Košarka

GRCI GRME: Ovakva bruka je nezabeležena u analima košarke!

Objavljeno: 10.09.19 u 12:01

Nakon selektora Litvanije Dainijusa Adomaitisa koji je prvi opleo po sudijama, tvrdeći da su Litvanci oštećeni u odlučujućem meču protiv Francuske (što je na kraju i FIBA sama priznala)

Umesto da se nakon toga stišaju strasti, one su se rasplamsale. Košarkaši savez Grčke zatražio je reakciju nadležnih zbog suđenja na Svetskom prvenstvu u Kini. Podsetimo, Grci su ispali iz daljeg toka takmičenja, a za to krive arbitre.

KSG je u saopštenju zatražio da budu suspendovane sudije koje su vodile meč protiv Češke, ali pored njih i osoba zadužena za delegiranje sudija. Poslali su Grci dopis FIBA u kome zahtevaju da se uradi detaljna analiza suđenja na spornoj utakmici, kao i da se javno objavi zaključak.

Dešavanja u utakmici protiv Češke su okarakterisana i kao „nezapamćeni uticaj na rezultat, dosad nezabeležen u analima evropske i svetske košarke„.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter