0
Košarka

FOTO: FIBA.com

MUNDOBASKET: Ameri razbili Brazilce, Česi prošli dalje i idu na Australiju, SAD na Francuze, a možda i Srbiju!

Objavljeno: 09.09.19 u 16:43

Posle drame protiv Turkse, selekcija SAD je dodala gas i u nastavku je razbila sve svoje rivale, poslednja ‘žrtva’ bio je Brazil.

Sada je apsolutno jasno, Srbija i SAD su u istoj polovini kostura. To znači da ako Srbija prođe Argentinu, a SAD selekciju Francuske imaćemo finale pre finala.

Četa Grega Popovića pobedila je Brazil sa ubedljivih 89:73 i u četvrtfinale se plasirala bez poraza. Dobro su se ‘karioke’ držale u prvom poluvremenu i na veliki odmor su otišle sa svega četiri poena minusa 43:39.

U nastavku su Ameri dodali gas, Brazilce sa klupe nije predvodio još na startu isključeni trener Aco Petrović i spasa za Južnoamerikance nije bilo.

SAD su do pobede vodili Voker i Tarner sa po 16 poena, Braun je dodao 11, a Barns deset koševa. Kod Brazilaca je bivši član Cedevite Benite ubacio 21 poen, dok su Varežao i Barbosa stali na po 14 koševa.

Selekcija SAD u sredu igra protiv Francuske u borbi za polufinale Svetskog prvenstva.

SAD – BRAZIL 89:73

Dvorana u Šenženu.
Sudije: Lancarini (Italija), Paskual (Filipini) i Anja (Panama)

SAD: Vajt 4, Mičel 6, Haris 8, Smart 9, Barns 10, Braun 11, Tatum, Plamli, Tarner 16, Lopez, Midelton 9, Voker 16.
BRAZIL: Mateus, Luz 2, Felisio, Benite 21, Uertas 7, Garsija 5, Varežao 14, Sousa 4, Barbosa 14, Lima, Kabaćolo 6.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter