8
Košarka

FOTO: FIBA

MUNDOBASKET: Kasno proradio srpski inat, ‘furija’ progutala ‘orlove’, do medalje težim putem! (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.19 u 16:36

Nisu se navijači Srbije, a ni igrači nadali ovako teškoj košarkaškoj predstavi u grupi J protiv Španije

Španci su u prvoj četvrtini loše počeli, sve je išlo po planu Srbije, a onda se ‘furija’ razbudila u drugoj deonici. Španci u trećoj i četvrtoj nisu popuštali, te su u jednom trneutku imali i 21 poen prednosti. Prelomni trenutak meča bio je početkom treće četvrtine kada je Nikola Jokić dobio isključuujuću tehničku grešku. U poslednjoj deonici dosta bolja igra naših košarkaša, koji su uspeli da se vrate u meč, ali za pobedu naši momci nisu imali snage, te je Srbija upisala prvi poraz 69:81

FOTO: KSS / FIBA

Na početku meča igralo se koš za koš. Lučić je nakon ukradene lopte Jovića pogodio 2+1 i doneo Srbiji šest poena prednosti 12:6.

Ljulj je probao za tri, Srbija se odbranila, sa druge strane Bogdanović je promašio polaganje, došla je lopta ponovo do njega, a on sa tri poena podiže na osam poena na tri minuta do kraja četvrtine.

Srbija je do kraja prve četvrtine igrala sigurno, održavali su ‘orlovi’ prednost, na kraju prve deonice 20:13 za Srbiju. Posebno raduje raspoloženi Bogdanović koji je ubacio 9 poena, uz tri skoka.

FOTO: FIBA

Španija je serijom od 8:2 otvorila drugu četvrtinu, ‘crvena furija’ je spustila na 22:21, a Đorđević je tražio minutu odmora. Sa dve trojke u nastavku Španija je došla do prednosti od 26:22, a ‘orlovi’ su za tri minuta postigli samo dva poena. Zbog prigovora kod koša Jokića dobio je tehničku grešku Serđo Skariolo, te je Srbija uspela da se vrati na poen zaostatka.

Nije u završnici druge deonice ‘slušala’ lopta naše košarkaše koji su imali zaostatak od osam poena pred poslednja tri minuta druge četvrtine. Naši košarkaši nisu imali rešenje za agresivnu odbranu Španije, koja je u četvrtini postigla 32 poena, te je na poluvremenu prednost ‘crvene furije’ iznosila 45:37.

FOTO: FIBA

Gde su stali u drugoj, nastavili su u trećoj Španci. Napravili su seriju 6:0. U trećem minutu trećeg perioda Jokić je nakon udvajanja smatrao da je fauliran, dok su sudije pokazivali loptu za Špance, naš centar nije bio zadovoljan tom odlukom, a delioci pravda su mu pokazali tehničku grešku, koja je bila isključujuća, te će u poslednjih 17 minuta Srbija igrati bez jednog od najboljih igrača.

Nastavili su Španci visok tempo u odbrani i u napadu, te su sredinom deonice već imali prednost od 21 poena. Ipak, Srbija se zainatila, te je četvrtinu svela na svega 11 poena zaostatka.

Odličnim zakucavanjem Raduljice devet minuta pre kraja Srbija se ponovo vratila na jednocifreni zaostatak. Ipak, do kraja četvrtine, Srbija je igrala koš za koš sa Španijom, te su naši košarkaši upisali prvi poraz 69:81 Najefikasniji u Srbiji bio je Bogdan Bogdanović, dok je sa druge strane Riki Rubio ubacio 19 poena. 

SRBIJA – ŠPANIJA 69:81 (20:13, 17:32, 19:22 13:14 ) 

Srbija: Simonović, Bogdanović 26, Bjelica 3, Lučić 8, Raduljica 7, Birčević 3, Jokić 6, Milutinov 7, Micić 5, Jović 4, Marjanović.

Španija: Kolom, Fernandez 7, Ribas 5, Rubio 19, Klaver 14, Gasol 11, V. Hernangomez 7, Oriola 6, Rabaseda, Ljulj 9, Beiran, J. Ernangomez 3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

8 Komentara

  1. Ovim jadovima prebijenim i ponizenim,treba pustati snimak odbojkasica protiv Turske u onom paklu,mozda im izrastu m..a!

    0
    0
    Odgovori
  2. Da nije mozda selektor kriv za 15,8% sut za tri poena,jel kriv sto Guduric za 13 minuta nije sutnuo na kos,sto Jokic napravi problem celoj ekipi,sto evroligaski kalibar igraca Jovic-Micic gube loptu u prenosenju kad se ekipa vrati u mec ……Kad procitam neke komentare blam me sto pripadamo istom narodu.Ovo je bio los dan,ovi momci i selektor zasluzuju podrsku i svaka medalja na SP pa makar i u cepanju drva je U S P E H.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zasto niko ne napise da su ih Spanci razbili. Mediji su dizali u nebesa pobede protiv drugorazrednih ekipa a sada???? Zasto cutute?

    0
    0
    Odgovori
  4. NISMO SE UPLASILI NEGI NJIH NEZANIMA DA IGRAJU ZA SRBIJU SEM BOGDANOVICA,JOVICA I JOS NEKOG,PRVO MICIC DECKO UOPSTE NIJE U IGRI A U EFESU GLAVNI IGRAC,GUDURIC VEC U MEMFISU,BIRCEVIC DAJE IZJAVE KAKO CE PARTIZAN DA RAZBIJA A IGRA SVETSKO PRVESTVO,LUCIC JE DOBAR IGRAC ALI POVREDJEN NA SILU NEMOZE,JOKICA JURE PO NJIVI DA IGRA ZA SRBIJU NECES MA MARS IMA KO HOCE,ZAO MI BOGDANOVICA KOJI SVAKU UTAKMICU SRCE OSTAVI NA TERENU

    0
    0
    Odgovori
  5. U sustini to je to ispadamo od Argentine da sp igraju ekipe poput Tunisa ,Angole i tako slabijih malo ekipica bili bi prvaci ovako zao mi je sto su pojedini momci ostavili srce a neki umislili da su zvezde poput Jokica,Milutinova itd to je maximum ove ekipe

    0
    0
    Odgovori
  6. OVDE SAMO JEDNO MOZE SE RECI NEMAMO TRENERA,PRVO KAO TRENER NISTA NIJE UZEO,SA SRBIJOM I JA BI UZEO MEDALJU,DRUGO PONOVO TRENER POVEO SI LUCICA KOJI NIJE SPREMAN TEK SAD SE VIDI KOLIKO JE POVREDA UTICALA NA NJEGA,,NARAVNO KALENIC NIJE DOBAR,DALJE MILUTINOV NECE DA IGRA TI GA VODIS,BIRCEVIC,SIMONOVIC,GUDURIC VI NISTE ZA DRES SRBIJE I ZALOSNO JE STO IGRATE ZA OVAJ GRB OPET TRENER VAS POVEO U KINU,MICIC STA ON IGRA OVDE A STA U EFESU,BOLI NJEGA UVO ZA SRBIJU,I NA KRAJU DAL JE MOGUCE DA NAS NADSKOCE A IMAS CETRI CENTRA,BOGDANOVIC ZAO MI GA JE STO NEMA SKIM DA IGRA,OVAJ JOKIC PONASA SE KO DA JE BOG ZALOSNO,TRENERU BUDI COVEK I KAZI DA SI TI GLAVNI KRIVAC ZA OVO,ALI NARAVNO BRAT DANILOVIC JE TU DA TI SPASE DUPE,UZGRED DANILOVICU GOSPODINE GDE SI TI DANAS JEL NISI MOZDA GLEDAO TENIS POSTO SAM VIDEO KOJE IGRAO U ISTO VREME KO I SRBIJA,ZALISE PREDSEDNICE NA SUDJENJE JER OVO JE STRASNO SUDJENJE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter