Nisu se navijači Srbije, a ni igrači nadali ovako teškoj košarkaškoj predstavi u grupi J protiv Španije

Španci su u prvoj četvrtini loše počeli, sve je išlo po planu Srbije, a onda se ‘furija’ razbudila u drugoj deonici. Španci u trećoj i četvrtoj nisu popuštali, te su u jednom trneutku imali i 21 poen prednosti. Prelomni trenutak meča bio je početkom treće četvrtine kada je Nikola Jokić dobio isključuujuću tehničku grešku. U poslednjoj deonici dosta bolja igra naših košarkaša, koji su uspeli da se vrate u meč, ali za pobedu naši momci nisu imali snage, te je Srbija upisala prvi poraz 69:81


FOTO: KSS / FIBA

Na početku meča igralo se koš za koš. Lučić je nakon ukradene lopte Jovića pogodio 2+1 i doneo Srbiji šest poena prednosti 12:6.

Ljulj je probao za tri, Srbija se odbranila, sa druge strane Bogdanović je promašio polaganje, došla je lopta ponovo do njega, a on sa tri poena podiže na osam poena na tri minuta do kraja četvrtine.

Srbija je do kraja prve četvrtine igrala sigurno, održavali su ‘orlovi’ prednost, na kraju prve deonice 20:13 za Srbiju. Posebno raduje raspoloženi Bogdanović koji je ubacio 9 poena, uz tri skoka.

FOTO: FIBA

Španija je serijom od 8:2 otvorila drugu četvrtinu, ‘crvena furija’ je spustila na 22:21, a Đorđević je tražio minutu odmora. Sa dve trojke u nastavku Španija je došla do prednosti od 26:22, a ‘orlovi’ su za tri minuta postigli samo dva poena. Zbog prigovora kod koša Jokića dobio je tehničku grešku Serđo Skariolo, te je Srbija uspela da se vrati na poen zaostatka.

Nije u završnici druge deonice ‘slušala’ lopta naše košarkaše koji su imali zaostatak od osam poena pred poslednja tri minuta druge četvrtine. Naši košarkaši nisu imali rešenje za agresivnu odbranu Španije, koja je u četvrtini postigla 32 poena, te je na poluvremenu prednost ‘crvene furije’ iznosila 45:37.

FOTO: FIBA

Gde su stali u drugoj, nastavili su u trećoj Španci. Napravili su seriju 6:0. U trećem minutu trećeg perioda Jokić je nakon udvajanja smatrao da je fauliran, dok su sudije pokazivali loptu za Špance, naš centar nije bio zadovoljan tom odlukom, a delioci pravda su mu pokazali tehničku grešku, koja je bila isključujuća, te će u poslednjih 17 minuta Srbija igrati bez jednog od najboljih igrača.

Nastavili su Španci visok tempo u odbrani i u napadu, te su sredinom deonice već imali prednost od 21 poena. Ipak, Srbija se zainatila, te je četvrtinu svela na svega 11 poena zaostatka.

Odličnim zakucavanjem Raduljice devet minuta pre kraja Srbija se ponovo vratila na jednocifreni zaostatak. Ipak, do kraja četvrtine, Srbija je igrala koš za koš sa Španijom, te su naši košarkaši upisali prvi poraz 69:81 Najefikasniji u Srbiji bio je Bogdan Bogdanović, dok je sa druge strane Riki Rubio ubacio 19 poena. 

SRBIJA – ŠPANIJA 69:81 (20:13, 17:32, 19:22 13:14 ) 

Srbija: Simonović, Bogdanović 26, Bjelica 3, Lučić 8, Raduljica 7, Birčević 3, Jokić 6, Milutinov 7, Micić 5, Jović 4, Marjanović.

Španija: Kolom, Fernandez 7, Ribas 5, Rubio 19, Klaver 14, Gasol 11, V. Hernangomez 7, Oriola 6, Rabaseda, Ljulj 9, Beiran, J. Ernangomez 3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо