Nakon lakih mečeva u prvoj rundi, Srbija je danas doživela povratak u realnost

Španija je slavila protiv Srbije sa 81:69 i na taj način ‘crvena furija’ nanela je prvi poraz ‘orlovima’ na Mundobasketu. Nakon meča pred novinare je izašao Aleksandar Đorđević.


Presudila je jedna lako loša četvrtina. U drugoj četvrtini su nam napravili problem sa menjanjem odbrana, što smo znali da će se desiti. Jednostavno smo stali, izgubili previše lopti, imali dosta individualnih grešaka, pre svega u odbrani. Primili smo 32 poena i to je njima dalo snagu. U tom periodu kao da je neko povukao ručnu kočnicu među našim igračima – rekao je Đorđević.

Đorđevića je zadovoljila igra u nastavku meča.

– Napravili smo napredak u drugom delu, ali se dogodila epizoda sa Jokićem. Međutim, mislim i da je on igrao mi bi izgubili utakmicu, da budem iskren. Španija je bila bolja i zasluženo je pobedila. Nismo uspeli da pariramo njihovoj brzini, pobedili su nas našim oružjem. Odlična plejmejkerska rola Rikija Rubija koji je držao sve konce igre, kao i Marka Gasola, koji je pokazao zašto je NBA šampion – ističe selektor Srbije. 

Posebno je govorio i o već pomenutom Jokiću koji je isključen sa meča nakon rasprave sa sudijom.

Svako se individualno sprema na određeni način. Potrebno je i iskustvo da se odreaguje kako treba. Ovo je njegovo drugo veliko takmičenje, velika su očekivanja. Niko ne treba sam da preuzima veliku odgovornost. Svi smo tu zajedno, verovatno ja treba da preuzmem najveću odgovornost. Razgovarali smo, moramo da se smirimo i da igramo našu košarku. Još uvek nismo ništa uradili na ovom takmičenju, moramo ponovo da krenemo iz rova da tražimo pobede –  zaključak je Đorđević.

Podsetimo, selektor Srbije Aleksandar Đorđević danas je po stoti put sedeo na klupi reprezentacije Srbije.