0
Košarka

FOTO: FIba.basketball

MUNDOBASKET: Grčka ne može do iznenađenja, Amerikanci na krilima Vokera do pobede!

Objavljeno: 07.09.19 u 16:30

Nastavljeno je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kini, a poslastica za kraj dana u grupi K bila je utakmica Sjedinjenih Američkih Država i Grčke.

Ukoliko pogledamo sve prethodne rezultate ovih timova, možemo reći da su se Amerikanci ovog puta malo pomučili da dođu do pobede, a po prvi put u duelu sa Grcima nisu prešli 70 postignutih poena, a sa druge strane nisu se ni Grci naigrali. Na kraju izabranici Grega Popoviča slavili su sa 69:53.

Prvu deonicu dobili su Amerikanci rezultatom 19:17 Raspoložen kod Grka bio je košarkaš Milvokija Janis Antetekumbo a zahvaljujući krilnom centru u prvoj deonici videli smo neizvesnu predstavu.

Ameri su se razbudili u drugoj deonici i zaigrali su dosta angažovanije, te je brzo porasla prednost SAD. Malo su se probudili grci u trećoj deonici, ali ne dovoljno da se ozbiljnijije približe SAD. Amerikanci su u četvrtoj deonici prebacili u nižu brzinu i dozvolili Grcima da se malo približe, ali na kraju nisu dozvolili nikakva iznenađenja, te je meč završen 69:53

Amerikance je do pobede predvodio Kemba Voker sa 15 poena, četiri skoka i šest asistencija, a pratili su ga Donovan Mičel sa 10, odnosno Barns i Vajt s devet poena.

Kod Grčke, Antetokumbo je imao 15 poena i 13 skokova, Slukas je ubacio 13 i više niko nije bio dvocifren.

Uprkos porazu, Grčka nije izgubila šansu za plasman u četvrtfinale. potrebno im je da u poslednjem kolu savladaju Češku sa 12 ili više poena, a da Amerikanci pobede Brazil.

SAD – GRČKA 69:53 (19:17; 19:8; 16:12; 15:16)

Sjedinjene Američke Države: Barns 9, Braun 8, Heris 3, Lopez, Midlton 4, Mičel 10, Plamli, Smart 3, Tejtum, Kemba Voker 15, Turner 8, Vajt 9.
Grčka: Antetokumbo 15, T. Antetokumbo 1, Burusis 3, Kalates 5, Larentzakis, Mantais 3, Papajanis, Papanikolau, Papapetrou 7, Printezis 6 Sloukas 13, Vasilopulos.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: FIba.basketball

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter