0
Košarka

MUNDOBASKET: Francuzi i Litvanci priredili veliku dramu, jedan favorit je ispao iz daljeg takmičenja!

Objavljeno: 07.09.19 u 15:58

Najveći derbi prvog kola druge faze Svetskog kupa u Kini odigrale su selekcije Francuske i Litvanije, dva favorita za osvajanje medalje. Jedan je ispao iz daljeg takmičenja.

Sjajan meč priredili su Francuzi i Litvanci, a na kraju su se radovali ‘galski petlovi’ pobedi od 78:75, čime su obezbedili plasman u četvrtfinale.

Francuska je u grupu L donela dva boda više od velikog rivala, a već na startu današnjeg duela počela je da stvara veliku razliku. Brzo je došla do dvocifrenog vođstva, a toliko je bilo i na poluvremenu – 50:40.

U nastavku je razlika išla i do plus 16, ali su uporni Litvanci uspeli da se u potpunosti vrate u meč. Proradio je njihov prepoznatljiv šut, dok su ‘trikolori’ stali i brzo smo ušli u veliku dramu u završnici.

Litvanija je na krilima Valančijunasa došla do samo poena zaostatka, ali je na 12 sekundi pre kraja Nando de Kolo pogodio jako težak šut za dva poena za trijumf Francuske, pošto je u poslednjem napadu Mačijulis promašio šut za tri poena, čime je jedan od favorita eliminisan sa šampionata.

Najefikasniji je bio Evan Furnije sa 24 poena, dok je Nando de Kolo ubacio 21. U poraženom taboru istakao je Jonas Valančijunas sa 18 koševa.

Mundobasket, grupa L

Subota

Australija – Dominikanska Republika 82:76
Francuska – Litvanija 78:75

Ponedeljak

10.00 Dominikanska Republika – Litvanija
14.00 Francuska – Australija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter