0
Košarka

FOTO: kss.rs

EVO ZAŠTO MILUTINOV NIJE IGRAO: Đorđević o minutaži, najavio je okršaj sa Špancima – ‘nekom je FIBA majka, a nekom maćeha’!

Objavljeno: 06.09.19 u 13:21

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević nije mogao, a da ne bude zadovoljan ishodom i igrom svojih izabranika u meču protiv Portorika.

Srbija je u prvoj utakmici druge faze Svetskog kupa u Kini deklasirala Portoriko sa 90:47 i došla na korak od plasmana u četvrtfinale.

– Ozbiljnost igrača je doprinela ovakvoj razlici. Odigrali smo na pravi način, motivisano, koncentirsano, lopta ide lepo,zato i imamo ponovo oko 30 asistencija. Portoriko je za poštovanje,ali razlika u kvalitetu je očigledna. Raduje me sto imamo raznovrsnost, umemo da prenesemo loptu sa obe strane, unutra i spolja i to je dobro. Naravno, još ima mesta i prostora za poboljšanje. Moramo da težimo ka boljoj i perfektnoj igri u svakom trenutku,to će nam mnogo značiti za dalji tok takmičenja – izjavio je Đorđević na konferenciji za medije posle utakmice.

Svi igrači su dobili zavidnu minutažu osim Nikole Milutinova. Ipak, srećom, ne radi se ni o kakvoj povredi.

– Sa Milutinovim je sve ok, tražio je izmenu jer je osetio umor. On radi veliki posao u odbrani. Nije nezadovoljan, kod nas nema sebičnosti i to što nekad neko ne dobije loptu u napadu, nije ništa strašno.

FOTO: KSS

Nijedna promena nije laka, pa tako ni prelazak reprezentacije Srbije u Vuhan.

– Adaptiramo se na novi grad, halu i ambijent. Previše je promeniti četiri grada za tako kratko vreme. Mislim da je to naporno, kao i ovaj sistem takmičenja. Nekom je FIBA majka, nekome maćeha. Pre dva dana zbog selidbe i puta nismo stigli da odradimo trening u hali u zakazanom terminu. To je verovatno najviše falilo Bogdanoviću, koji voli na treningu da šutne od 1.000 do 1.500 puta – rekao je Đorđević.

Sledi najteži meč do sada, duel sa Špancima.

– Sledi nam Španija. Mislim da će svi njihovi igrači biti spremni za nas. Imaju mnogo iskustva, ovde mlađe vode Gasol, Fernandez, Ljulj, Rubio… U poslednjih 10-15 godina sve medalje su pokupili,stalno su na postolju. Znaju kako se igraju velika takmičenja, imaju jako dobar tim i zaslužuju pun respekt – zaključio je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter