0
Košarka

FOTO: Twitter

DIVAC ZVANIČNO U KUĆI SLAVNIH: Narandžasti sako, istorija, pa fantastična poruka za srpske košarkaše u Kini! (FOTO)

Objavljeno: 06.09.19 u 09:09

Legendarni jugoslovenski košarkaški as Vlade Divac noćas je u Springfildu uvršten u Kuću slavnih sportista.

Ogromno dostignuće Divac je postigao zahvaljujući nastupima u dresu Los Anđeles Lejkersa i Sakramento Kingsa, ali i košarkaške reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Postao je četvrti predstavnik naše zemlje u Kući slavnih u Springfildu posle Bore Stankovića, Aleksandra Nikolića i Dražena Dalipagića.

– Drago mi je zbog mene i moje familije. Mojih saigrača, trenera, navijača, svih koji su me podržavali tokom svih ovih godina. Kada sam počinjao da igram košarku nikada se nisam nadao da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se to desilo. Ušao sam u odabrano društvo – rekao je Divac.

– U reprezentaciji sam bio od 1985. do 2002. To je period od 17 godina, sa prekidima zbog sankcija. Sa svakog takmičenja sam se vraćao sa medaljom. Najemotivnija je sigurno zlatna sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. Iz mnogo razloga. Što se tiče klupskih, to je prva titula sa Partizanom 1987. godine – istakao je Divac.

On je u razgovoru sa novinarima prokomentarisao i aktuelni sastav Srbije na Mundobasketu i šta je to rekao Nemanji Bjelici i Bogdanu Bogdanoviću.

– Vrhunska generacija. Imaju izuzetno zapažene uloge u svojim timovima, a mnogi od njih su nosioci igre. Jokić, Bogdanović, Bjelica, Boban, sada i Gudurić. Mladi su, imaju sjajnu perspektivu. Malopre sam se čuo sa Bogdanom i Bjelicom. Čestitali su mi ulazak u Kuću slavnih. Rekao sam im poklone ne primam. Samo zlato. Momci, donesite mi zlatnu medalju! – poručio je Divac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter