0
Košarka

Skrinšot RTS

TRINKJERI: Jokić se ne može opisati rečima, on je četiri pasa pre akcije!

Objavljeno: 04.09.19 u 13:15

Košarkaši Srbije igraće protiv Italije od 13.30, a na RTS-u je pred meč gostovao iskusni košarkaški stručnjak Andrea Trinkijeri

Trener Partizana Trinkijeri korene vuče iz Italije, te je svakako kompetentan da govori o meču, posebno je istakao Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića.

Italijan sam, živeo sam u Italiji, ali se ovde osećam kao kod kuće – Počeo je Trinkijeri.

Potom je govorio o najpoznatijem Srbinu koji je igrao u Italiji.

Definitivno je to Sale, on je živeo u Milanu, a sada vodi Bolonju. On je ikona srpske košarke, kao da je most između Srbije i Italije – poručio je Trinkijeri.

Srbija po treći put u kratkom periodu igra sa Italijom.

– Utakmica je važna, ali nije na život ili smrt. Druga zanimljiva stvar je da je poslednja dva meča Italija ostala bez igre, a danas u trećoj, najvažnijoj utakmici može biti opasno po njih. Srbija je do sada za jednu klasu bolja od svih. Kako se kreće lopta po terenu, to nismo do sada videli, Italija je došla na prvenstvo sa velikim problemima. Imaju specifičnog trenera koji zna da napravi fantastičnu atmosferu. Italija je igrala dobro, ne dobro kao Srbija, nedostajalo je malo kvaliteta u rosteru. Danas je prava utakmica, prve dve su svi zaboravili – istakao je Trinkijeri. 

O Srbiji je govorio u superlativu.

– Svi su me pitali, Srbija je prvi kandidat za zlatnu medalju. Ekipe koje dođu do medalje počnu ovako i podižu kvalitet igre. Srbija je već došla na vrhuncu forme. Srbija je najkvalitetnija, Italija se diže iz meča u meč. Ima najbolje centre Srbija, čak bolje nego Amerikanci. Ko uspe ponoviti igru centrima kao Srbija, to može biti dobra utakmica.

Posebno je istakao Bogdanovića i Jokića

Bogdan je ubica, zna dobiti utakmice sam, već je to puno puta uradio, obožavam ovu srpsku reprezentaciju jer svaki igrač zna svoju ulogu. Nije to kao u klubu, najteže je naći hemiju jer svi su veliki igrači. Igrači i trener se moraju dogovoriti ko pije, a ko nosi vodu. Jokić je… Nemam reči kojima bih ga opisao, kažu da su dobri igrači pas ispred akcije, on je četiri pasa. Godinama se ne viđa takav igrač u svetu – istakao je Trinkijeri 

Istakao je da Italija ima odličnu startnu petorku. 

Haket, Belineli, Datome, Galinari i još jedan, zavisi od taktičkih zahteva, činiće opasnu petorku. Galinari može da igra tri pozicije bez problema. Ali u formi je uvek pravio razliku. Belineli je bek San Antonija, bio je šampion NBA sa timom iz Teksasa, ume da igra velike utakmice. Heket je otišao u CSKA dok sam ja bio u Nemačkoj, u Olimpijakosu niko nije verovao u njega, ima srce kao bik, ne mogu svi biti doktori, pet doktora neće dobiti utakmicu – istakao je Trinkijeri

Nakon jučerašnje utakmice promenio je mišljenje o šansama Amerike i dolaska do finala. 

Nakon jučerašnje utakmice, nisam siguran da mogu do finala – rekao je Trinkijeri na kraju 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter