0
Košarka

FOTO: KSS

MUNDOBASKET: ‘Drim tim Srbija’!, Bogdanović vodio ‘orlove’ do prvog mesta! (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.19 u 15:30

U poslednjem meču grupe D Srbija je odmerila snage sa Italijom

Košarkaši Srbije su u derbiju grupe D igrali protiv Italije, naši košarkaši sigurno su igrali tokom celog meča, a na kraju su slavili rezultatom 77:92 Italijani su imali prednost od 1:0, a nakon toga Srbija je povela trojkom Bogdanovića, a tu prednost nije ispuštala tokom cele utakmice.  Najefikasniji u Srbiji bio je Bogdan Bogdanović sa 31 ubačenim poenom, pratio ga je Jokić sa 15.  Dok je u Italiji  26 ubacio Galinari, a 15 Belineli

Prve poene za Srbiju postigao je Bogdanović, odlično je izvela naša reprezentacija akciju. Igralo se koš za koš, na početku su bili raspoloženi Bogdanović i Haket. Bogdanović je bio vidno raspoložen u Srbiji, pogodio je tri trojke bez promašaja u prvoj četvrtini. Dosta čvrsta igra na obe strane, odlično je Micić odigrao u odbrani i naterao Luku Vitalija da napravi nesportski faul. U nastavku je Srbija zaigrala sa Bjelicom na krilu, Jokićem na četvorci, a na centru je bio Marjanović uspeli su naši da podignu prednost na 23:28

Gde je stala Srbija u prvoj, nastavila je u drugoj deonici. Bogdanović je četvrtom trojkom naterao Italijane na minut odmora, a naše košarkaše prvi put je poslao na +10. U nastavku je uspela Italija da spusti na pet poena zaostatka, ali je ponovo naša reprezentacija uspela da podigne na 10 poena, upravo su ‘orlovi sa 10 poena prednosti ušli u poslednji minut druge deonice, na kraju prvog poluvremena 42:50

FOTO: KSS

Ovo do sada nismo imali prilike često da vidimo, Bogdanović tek 1/5 sa linije za sl. bacanja, uprkos tome do treće četvrtine ubacio je 17 poena. Mini serijom Danila Galinarija vratili su se u meč italijanski košarkaši na šest minuta do kraja treće deonice istopila se prednost Srbije.

 Dosta tvrđe se igrala odbrana u trećoj deonici. Ipak, Srbija je uspela da održi ritam, te da dodatno podigne svoju prednost. Te je na pauzu pred poslednju četvrtinu Srbija ponela trinaest poena prednosti 57:70. 

🇮🇹 57
🇷🇸 70#SrbijaGotGame #FIBAWC pic.twitter.com/oaESqmRxmZ

— Košarkaški savez SRB (@KSSrbije) September 4, 2019

U četvrtoj deonici se razbudila naša reprezentacija, te je brzo prednost Srbije otišla na 16 poena. Unervozili su se Italijani, nakon napada lopta je išla na Raduljicu, a Galinari ga je u maniru rvača ‘zakucao’ za parket. Nakon pregledanog snimka dobila je Srbija dva bacanja i loptu sa strane pori rezultatu 65:76. Heket je grubo faulirao Jokića koji ga je odgurnuo sa terena. Nakon pregledanog snimka pokazano je da će jokić imati slobodna bacanja, a potom i Heket sa druge strane. 

FOTO: KSS

Grupa D

Angola – Filipini 84:81

Košarkaši Angole pobedili su Filipine posle produžetka 84:81 (73:73) i Svetsko prvenstvo u Kini završili trećoj poziciji grupe D, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje.Duel dva tima bio je bez rezultatskog značaja, pošto su i jedan i drugi izgubili šansu da prođu u narednu rundu posle poraza od Srbije i Italije. Ekipu Angole predvodili su Valdelisio Hoakim sa 20 poena i Janik Moreira sa 12 i 15 skokova. U redovima Filipina, Edrej Bleč upisao je 23 poena i 12 skokova, a Peres 17 poena.

Italija – Srbija 77:92 (23:28;19:22;15:20; 20:22)

dvorana: Međunarodni centar kulture i sporta
sudije: Anderson (SAD), Roso (Francuska), Jung (Tajvan)

Srbija: Birčević, Bjelica 5, Bogdanović 31, Gudurić, Jović 11, Jokić 15, Lučić 2, Marjanović 6, Micić 6, Milutinov, Raduljica 12, Simonović; Selektor: Đorđević,

Italija: Dela Vale, Belineli 15, Đentile 11, Biliga, Vitali, Galinari 26, Heket 13, Filoj, Tesitori, Bruks 2, Abas 5, Datome 5; Selektor: Meo Saketi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: KSS 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter