0
Košarka

LJUT ZBOG SUĐENJA: Selektor Rusije ignorisao upozorenje FIBA i ‘opleo’ po arbitrima

Objavljeno: 04.09.19 u 21:47

Selektor Rusije Sergej Bazarevič izneo je niz kritika na račun sudija i FIBA posle poraza od Argentine rezultatom 69:61.

Dugogodišnji stručnjak na klupi ‘zbornaja komande’ je bio veoma ljut zbog sudijskog kriterijuma i odnosa izvedenih slobodnih bacanja njegovog i argentinskog tima.

– Što se tiče upozorenja FIBA da se ne govori o sudijama… Pa, neću ni da pričam o njima, samo ću reći da smo imali 28 faulova, a oni 17 i da su šutnuli 36 slobodnih bacanja. Ne pričam o sudijama. Ne, ne pričam o sudijama. Šutnuli smo 11 slobodnih bacanja, a sva naša taktika se zasnivala na igri unutar reketa. Tako da, mislim da je to takođe činjenica – istakao je Bazarevič.

Rusija će u drugoj fazi igrati u grupi I protiv Poljske i Venecuele.

– Radimo na tome da saznamo šta možemo. Igraju veoma sigurno. Pričam o Poljacima. Imaju iskusne igrače, ne vole mnogo rotacija, ali selektor Majk Tejlor ih trenira nekoliko godina i znaju da igraju – rekao je Bazarevič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter