0
Košarka

FOTO: KSS

ĐORĐEVIĆ ZADOVOLJAN, ALI IMA I PRIMEDBE: Naši igrači moraju da shvate… (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.19 u 17:00

Srbija je dominantnom igrom protiv Italije zauzela prvo mesto u grupi D i sa dva boda se seli u Vuhan u drugu fazu Mundobasketa.

Selektor Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan jer je njegov tim savladao ‘azure’ treći put u poslednjih 15 dana.

– Rekao sam i u najavi utakmice da je teško pobediti nekoga tri puta uzastopno, a naročito ne ovakav tim kao što je Italija, jer nema mnogo razlike u kvalitetu između nas. Oni konačno igraju kompletni, za razliku od naša prethodna dva duela. Imaju sjajne igrače, ponosni su, imaju sjajan individualni kvalitet, sjajni šuteri… Pogodili su neke neverovatne trojke imali su dobru realizaciju slobodnih bacanja. Mi smo se malo mučili da uđemo u naš ritam, ali nismo prestali da se branimo, nekoliko igrača se istaklo u defanzivi kao Lučić, koji se vratio. Kapiten Raduljica je preuzeo teret na svoja leđa u teškim trenucima ofanzivno – rekao je selektor Srbije.

Prokomentarisao je puno ‘vatre’ na terenu, nesportske faulove i, indirektno, duel Danijela Heketa i Nikole Jokića u završnici.

– Nisam srećan greškama, reakcijom u nekim fizičkim duelima koji su se dogodili, to nije onako kako mi želimo da reagujemo, već želimo da reagujemo u košarkaškom smislu, fizički, ali na košarkaški način i to naši mladi momci moraju da shvate.

Bogdan Bogdanović bio je maestralan sa 31 postignutim poenom.

– Bio je sjajan, bio je defanzivno sjajan takođe. Italijani su ga posebno čuvali, ali nisam srećan minutima koje je odigrao, igrao je više nego što je trebalo, ali on je jak momak, jedan od najjačih i biće spreman za narednu rundu. Šutevi su bili dobri, selekcija nekih šuteva nije bila tako dobra, ali ostali su pokazali zašto je njegovo ime Bogdan Bogdanović – podvukao je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter