0
Košarka

FOTO: Twitter

KOŠARKA OVO NE PAMTI: Turci promašili četiri slobodna bacanja devet sekundi pre kraja i ispustili pobedu nad SAD! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.19 u 17:03

Drama u Šangaju pripala je selekciji SAD, Ameri su posle produžetka pobeili Tursku sa 93:92 u završnici o kojoj će se pričati decenijama.

Tako blizu, a tako daleko su bili Turci od istorijske pobede nad selekcijom SAD. Imala je četa Ufuka Saridže prednost 81:79 samo 12 sekundi pre kraja utakmice, a onda je Osamn napravio faul nad Tatumom pri šutu za tri poena u poslednjoj sekundi. Košarkaš Bostona je pogodio samo dva bacanja i meč je otišao u produžetak.

A, u njemu nešto o čemu će se pričati decenijama, što će možda jednog dana ući i u košarkaške udžbenike. Naime, samo devet sekundi pre kraja Turska je vodila 92:91, a Tarner je izgubio loptu. U želji da što pre napravi faul Haris je zaradio nesporstsku ličnu grešku i Turci su imali dva bacanja i loptu sa strane.

Činilo se da spasa četi Grega Popovića nema, ali… Prvo je Balbaj promašio oba slobodna bacanja, a onda je na liniju za ‘slobodnjake’ stao Osman. Njemu su takođe zadrhtale ruke i promašio je oba puta. Amerikanci su krenuli u kontru, Midlton je fauliran i selekcija SAD je dve sekunde pre kraja sa linije za slobodna bacanja stigla do pobede 93:92.

Velika senzacija je sprečena, a Turci su ostali na parketu sa suzama u očima. SAD će ipak sa dva prenesena boda u drugu rundu takmičenja.

Kod selekcije SAD je Midlton ubacio 15 poena, Voker 14, dok su Tatum, Tarner i Haris stali na po 11. Kod Turaka je Iljasova ubacio 23 poena, Mahmutoglu je doidao 18, a Korkmaz 16 poena. Tragičar Osman stao je na 15 koševa.

SAD – TURSKA 93:92*

Grad: Šangaj.
Sudije: Glišić (Srbija), Paskual (Filipini) i Liška (Poljska)

SAD: Midlton 15, Mičel 9, Tatum 11, Tarner 11, Voker 14, Barns 10, Braun 1, Haris 11, Lopez 4, Plamli, Smart 5, Vajt 2.
TURSKA: Balbaj, Erden, Iljasova 23, Mahmutoglu 18, Osman 15, Arar, Arslan, Birsen, Korkmaz 16, Sanli 6, Tunčer 2, Vilbekin 12.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter