0
Košarka

FOTO: YouTube/Printscreen

DŽEF BRUKS: Srpski centri su divovi…

Objavljeno: 03.09.19 u 20:35

Reprezentativac Italije Džef Bruks govorio je o dvoboju za prvo mesto u grupi sa Srbijom, evo šta je naturalizovani centar rekao.

On je pre svega govorio o rivalima sa kojima će sutra voditi prave ‘ratove’ pod obručima Bobanom Marjanovićem, Nikolom Milutinovim, Miroslavom Raduljicom i Nikolom Jokićem.

– Oni su zaista divovi – Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov. Nisu oni samo visoki, već jako talentovani momci. A, da bismo pokušali da ih nadmudrimo moraćemo da imamo podršku svih igrača u timu – od plejmejkera, bekova i ostalih saigrača u reketu kako bismo kreirali pravovremena udvajanja. Moraćemo dosta toga da uskladimo zavisno od samog toka igre. I da ostanemo puni samopouzdanja kao u prve dve utakmice.

Dve reprezentacije se odlično znaju, igrle su dva meča tokom priprema.

– Znamo svi da nas čeka treća utakmica protiv Srbije. Biće to prava košarkaška trilogija! Mada smo prvu izgubili velikom razlikom, druga se završila u dramatičnom stilu, pa ćemo pokušati da se borimo kao tim, da uradimo sve da napravimo pozitivan rezultat, da dodajemo loptu što brže, da se krećemo i komuniciramo pravovremeno, pa ćemo videti dokle će nas to dovesti – istakao je Amerikanac sa italijanskim papirima.

Džef Bruks je svestan da je ovo meč za pol-poziciju u borbi za četvrtfinale.

– Ako budemo ušli u utakmicu razmišljajući šta nas čeka u nastavku, onda smo izgubili pola bitke. Sada razmišljamo samo o pobedi nad Srbima, ne protiv koga ćemo da igramo u nastavku takmičenja. Zbog toga svi znamo da moramo da budemo strpljivi, da idemo korak po korak i ne trčimo pred rudu. U sredu moramo da napravimo prvi korak, a onda ćemo da vidimo dalje. Španiju i ostale ćemo ostaviti za neki drugi dan. Naš cilj je da pobedimo Srbiju, baš kao što je i njihova glavna ideja da dobiju nas – zaključio je Bruks.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter