0
Košarka

SELEKTOR ĐORĐEVIĆ: Srbija spremno čeka Italiju, ‘Sale Nacionale’ kritikovao FIBA!

Objavljeno: 02.09.19 u 18:47

Gde je Srbija stala protiv Angole, nastavila je protiv FIlipina

‘Orlovi’ su pobedom od 126:67 napravili za sada rekordnu razliku na jednom meču u Kini, a nakon dobre košarkaške predstave Srbije, selektor Alesandar Đorđević je izašao pred medije u Fošanu. Dodatno raduje i to što je Srbija imala 37 asistencija na današnjem meču.

– Svaka čast momcima na pokazanom. Obično se rekordi pokazuju na ovakvim utakmicama. Al dobar znak. To znači da ima puno pasova i puno dodavanja i dolazi naš napadački talenat do izražaja na raznim pozicijama. Pokazali smo ozbiljnost i razlika je očigledna u donosu na protivnika – rekao je selektor Srbije.

Naredna utakmica igra se 04. septembra u 13.30, protivnik je Italija.

– Mi znamo da nam je treća utakmica najvažnija. Igrali smo sa njima na pripremama, iako nismo igrali u najjačim sastavima. U drugoj utakmici je bilo poen na poen i pokazala nam je da su oni jedna spremna ekipa. U Berlinu su fantastično igrali 2015. i nije mnogo vremena prošlo od tada. Pobedili su jednu Španiju, a sada su stariji i iskusniji. Imaju veliki kvalitet i timski i individualno. Italija je tvrd orah i imamo istorijski rivalitet i veliki respekt prema njima. Ponovo ulazimo u igru poen za poen, gde je svaka lopta bitna – kazao je Đođević.

Selektor Aleksandar Đorđević je ponovo kritikovao sistem FIBA koji je na ovogodišnjem ‘Mundobasketu’ omogućio učešće 32 tima.

– Ne znam šta želi da se postigne ovim sistemom. Ima jedno 12 ekipa koje gube sa ogromnom razlikom. Izgubiti dve utakmice sa 40, 50 razlike sigurno da nije dobro i ne pomaže tim selekcijama. Mi imamo svoj kvalitet, odigrali smo maksimalno pošteno i to je ta razlika – zaključak je Đorđevića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter