0
Evrobasket 2022

MUNDOBASKET: Španija se mučila, ali slavila – Kinezi poraženi u završnici, Rusi sa Argentinom za prvo mesto!

Objavljeno: 02.09.19 u 17:04

Derbi meč grupe D opravdao je očekivanja ljubitelja košarke. Donosimo vam i ostale rezultate dana

Španija je nakon lake pobede protiv Tunisa morala da se pomuči u drugom meču u nakon dosta muke uspela da savlada Portoriko sa 63:73.

Nisu Španci na najbolji način otvorili četvrtinu, te je nakon 10 minuta na parketu na semaforu stajalo 21:17.

Može se reći da je Puertoriko mogao do iznenađenja, ali su ih skupo koštale izgubljene lopte i nešto lošija igra u reketu. Španci su uspeli da vežu dve dobre četvrtine, a presudna je bila dobra igra u trećoj deonici koja je donela pobedu ‘crvenoj furiji’.

Portoriko je zaigrao dosta angažovanije u četvrtoj četvrtini ali im je to donelo samo poraz od deset poena.

U ekipi portorika najefikasniji je bio Džian Klavel sa 13 poena uz pet skokova, Geri Braun sa 11 poena i šest asistencija i Anhel Rodrigez sa 0 poena. Španiju je ka drugoj pobedi pogurao Mark Gasol sa 19 poena, sedam skokova i dva poena. Plejmejker Jute Riki Rubio postigao je 18 poena uz 8 skokova i četiri asistencija.

Venecuela se u grupi A sastala sa Obalom Slonovače južnoamerički predstavnik je kontrolisao igru u prvom poluvremenu, iako su uspeli ‘slonovi’ da im pariraju u drugom poluvremenu. Na kraju je Venecuela došla do pobede 87:71 koja ih stavlja na prvo mesto sa utakmicom manje od kine i Poljske. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Guilent sa 28 poena, Joran Zamora je postigao 14. U Obali Slonovače Čarls Abouo je postigao 19 poena.

Pobedom nad Iranom u grupi C Tunis je zadržao nadu da će u direktnom duelu sa Portorikom moći da obezbedi prolazak u drugu rundu takmičenja. Tunižani su slavili sa 79:67. Salah Mejri je postigao 22 poena, Makram Ben Romhdejn je postigao 16, isto koliko i Majkl Rol.

Nigerija je sa belom zastavom ušla u meč sa Argentinom u grupi B. Luis Skola je u pobedi 94:81 postigao 21 poena uz deset skokova, čime je Skola dospeo na drugo mesto večne liste najboljih strelaca na Mondijalu. Okogi je postigao Jordan Nvora je postigao 12, a Čimice Metu je za 19 minuta postigao 9 poena.

Nije domaća publika pomogla Kinezima da u Pekingu dođu do pobede u grupi A. Nisu pomogla ni 24 poena Jianlijan Jia. Poljska je imala raspoloženije igrače u napadu. Mateus Ponitka je za 39 minuta na terenu postigao 25 poena uz Ej Džej Slaugtera koji je postigao 22 poena. U neizvesnoj završnici poljska je slavila sa 76:79.

Rusi su u grupi B došli do druge pobede u grupi B i uz Argentince poslali poruku Nigeriji i Koreji da nemaju čemu da se nadaju. Guna Ra je postigao 19 poena za Koreju, 17 je postigao Daesung Li. Starteri su u Rusiji odlično igrali danas i uz dobru raspodelu poena pogurali ‘zbornaju’ ka druge pobede u dva meča. Vitalij Fridzon i Andrej Vorontsevič postigli su po 13 poena, Zubkov i Kulagin po 11.

Puertoriko – Španija 63:73

Puertoriko: D. Huertas 7, Diaz 5, Mojica, Rodrigez 9, Braun 11, Klemente 2, Balkman 6, Franklin 2, Kolijer 6, Klavel 13, Brejdi

Španija: Fernandez 5, Gasol 19, Kolom 2, Ljulj 8, Klaver 7, Ribas, Beiran, Oriola 6, Vernangomez Vili, Juančo Hernangomez 8

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter