0
Košarka

kosarkas reprezentacije Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Litvanije u Stark Beogradskoj areni, Beograd 10.08.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Litvanija, Prijateljska utakmica

MUNDOBASKET: Lekcija iz profesionalizma srpskih košarkaša – potpuno deklasirana Angola na startu! (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.19 u 11:09

Košarkaši Srbije na sjajan način počeli su borbu za medalju na Svetskom kupu u Kini, pošto su u prvom kolu razbili selekciju Angole rezultatom 105:59.

Bolji start Svetskog kupa u Kini teško da su srpski košarkaši mogli da požele. U redu, bila je očekivana čak i ovoliko ubedljiva pobeda protiv Angole, ali je bilo i mnogo drugih pozitivnih faktora.

Jedan od njih je povratak na parket Vladimira Lučića, koji nije igrao još od povrede zarađene u Beogradu protiv Litvanije. Dobio je ‘doziranu’ minutažu od Aleksandra Đorđevića i sve je prošlo kako treba.

Izuzetno je zanimljivo bilo videti kako kineski navijači dele ovacije Nikoli Jokiću i Bobanu Marjanoviću gotovo svaki put kada su bili u kontaktu sa loptom. Ti sjajni impulsi domaće publike mogli bi veoma da znače u nastavku šampionata i kasnijim značajnijim okršajima.

Takođe, ovaj meč posebno će pamtiti Miroslav Raduljica, koji je odigrao svoj stoti nastup u dresu reprezentacije Srbije. Interesantno, jedini je igrač koji je ulazio u igru u timu ‘orlova’, a da se nije upisao u listu strelaca.

Srbija je poznata kao jedna od najatraktivnijih selekcija na ovom Svetskom kupu, a to nisu propustili ‘orlovi’ da pokažu ni u prvoj utakmici. U laganom ritmu su prštale asistencije Jokića ka saigračima, Bogdanović je pogađao ‘čak i sa druge planete’, a Marjanović upisao ‘dabl-dabl’ sa 12 poena i 10 skokova.

Što se tiče samog meča i kretanja rezultata, neizvesnosti nije bilo nijednog sekunda, Srbija je na poluvremenu vodila sa 18 poena, a na kraju stigla do pobede od gotovo 50 poena. U laganom ritmu.

Najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 24 poena, Jović i Milutinov su imali po 14, dok je Marjanović ubacio 12.

Sledeći meč Srbija igra za dva dana protiv Filipina u terminu od 13:30h po srednjeevropskom vremenu.

Angola – Srbija 59:105 (20:29, 12:21, 15:28, 12:27)

1. kolo Svetskog kupa
Dvorana u Fušanu.

ANGOLA: Antonio 6, Sipriano, Konseisao, Domingoš 6, Gončalves, Žoakim 6, Mbunga, Mingas 2, Mur 6, Moraeš 15, Moreira 8, Paulo 10.

SRBIJA: Birčević 7, Bjelica, Bogdanović 24, Gudurić 9, Jović 14, Jokić 5, Lučić 7, Marjanović 12, Micić 8, Milutinov 14, Raduljica, Simonović 5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter