0
Košarka

KSS

NESALOMIVI ‘ORLOVI’: Ponovo bez Bogdanovića i Bjelice, pali su i Francuzi u ‘generalnoj probi’!

Objavljeno: 27.08.19 u 15:10

Selekcija Srbije je jedina neporažena ekipa u pripremnom periodu od svih reprezentacija koje će učestvovati na Mundobasketu u Kini.

Veoma je blizu početak Svetskog kup na kom će Srbija imati najviše ambicije. Bilo je i u taboru ‘orlova’ neplaniranih otkaza zbog povreda, zbog čega je četiri dana pre prvog meča na prvenstvu duel sa jakom selekcijom Francuske bio ‘mač sa dve oštrice’.

Zbog toga su i ovaj meč ponovo propustili asovi Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, kao i još uvek roviti Vladimir Lučić, ali su i pored toga ‘orlovi’ uspeli da zadrže maksimalan učinak u pripremnom periodu

Pala je i Francuska u ‘generalnoj probi’ sa 61:56 (14:17, 9:15, 23:16, 15:8). Đorđević je pokušavao na parketu sa trojicom centara, nekad i sa dvojicom plejmejkera, Raduljica je pogodio trojku, igrala se često zona ‘dva-tri’ i isprobane su mnoge taktičke zamisli.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su dosta loše prvo poluvreme u kom su posle prve deonice bili tri poena u zaostatku (14:17), a posle drugog kvartala čak devet poena za 23:32 posle polovine odigranog susreta.

kosarkas reprezentacije Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Litvanije u Stark Beogradskoj areni, Beograd 10.08.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Litvanija, Prijateljska utakmica

A onda su se prvi favoriti na Mundobasketu probudili i u trećem delu meča zatrpali koš ‘galskih petlova’. Za devet minuta su postigli isti broj poena kao u celom prvom poluvremenu, a to je u prilično neefikasnom meču poput ovog značio potpuni povratak u meč.

Srbija je u poslednjoj deonici u potpunosti ‘stegla’ odbranu, dozvolila rivalu svega osam postignutih poena i došla do preokreta. U finišu je na obruču naše selekcije gotovo ‘stajao poklopac’, jer ‘trikolori’ nisu uspevali nikako da pogode koš i tu se utakmica slomila.

Za Srbiju su u ovom meču igrali: Simonović, Raduljica, Birčević, Jokić, Milutinov, Micić, Gudurić, Jović i Marjanović. Pojačani Bogdanovićem, Bjelicom i Lučićem, nadamo se da će ‘orlovi’ sjajan niz iz pripremnog perioda nastaviti i na Svetskom kupu.

Prvi meč igra se u subotu ujutru od 9:30h po srpskom vremenu, a protivnik će biti selekcija Angole.

Srbija – Francuska 61:56 (14:17, 9:14, 23:16, 15:8)

Srbija: Simonović, Raduljica 13p, Birčević, Jokić 10p, Milutinov, Micić, Gudurić 9p, Jović, Marjanović.

Francuska: Nilikina, Albisi, Okobo, Furnije, Batum, Tupan, Mbaje, Laberi, Gober, Poarije, Lesor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter