0
Košarka

MNOGE ĆE ZANIMATI: Evo šta Darko Miličić ima da kaže o Mundobasketu, Jokiću, Bogdanu, Teu…

Objavljeno: 27.08.19 u 11:07

Bivši reprezentativac naše zemlje i osvajač NBA prstena, Darko Miličić, dao je svoj komentar uoči početka Svetskog kupa u Kini.

Miličić je u izjavi za ‘Informer’ istakao da kao vođu aktuelnog tima ne vidi Nikolu Jokića, već Bogdana Bogdanovića.

– Kvalitet Nikole Jokića je nesporan, kao i činjenica da nam mnogo donosi, ali ne bih stavljao Bogdana Bogdanovića u drugi plan. Za mene je on lider reprezentacije Srbije. Bogdanović ima više iskustva i godinama je sa ‘orlovima’. Pokazuje neverovatnu želju i ima mentalitet vođe – poručio je Miličić.

Prokomentarisao je i izostanak Miloša Teodosića, koji će propustiti planetarni šampionat zbog povrede stopala.

– Ne mislim da će na našu igru mnogo uticati to što ćemo nastupiti bez Teodosića. Miloša veoma cenim, ali verujem da će mlađi igrači uspeti da nadoknade njegov izostanak. Vasilije Micić igra na neverovatnom nivou, kao i Stefan Jović. Nemamo problem kada su plejmejkeri u pitanju. Imamo odličan tim.

Na kraju, svi pričaju o duelu sa Amerikancima, pa je svoj sud dao i nekadašnji osvajač NBA prstena sa Detroit Pistonsima.

– Selektor Aleksandar Đorđević je dobro sklopio ekipu, ako sve bude kako treba možemo do medalje. Posebno, jer će Amerikanci biti oslabljeni, samim tim su i ranjivi. Verujem da možemo da ih dobijemo – poručio je bivši košarkaški as.

‘Orlovi’ danas od 13:30h igraju poslednji pripremni meč protiv selekcije Francuske, a u subotu će početi takmičenje na Mundobasketu u grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom, protiv koje igraju prvi duel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter