Košarkaši Partizana počeli su pripreme za novu sezonu, a Andrea Trinkijeri se po prvi put obratio javnosti od kraja prošle sezone.

Trener Partizana ‘ugostio’ je novinare u maloj dvorani Štark arene, budući da će to biti novi dom košarkaša crno-belih.


– Dobrodošli u našu novu, skromnu kuću. Rekao bih rudnik, imaćemo šansu da mnogo kopamo kako treba. Za sada je sve okej, ali nikada nisam upoznao trenera koji je nesrećan u avgustu. Ide sve kako treba, polako. Nadam se da ćemo jako, jako lepo sarađivati, da ćete pisati o mnogo, mnogo lepih pobeda. Imamo mnogo posla, ekipa je nova. Imali smo radno leto.

Što se tiče tima i našeg rada, sad, da vam iskreno kažem – ne znam kako to izgleda. Znam šta izgleda kako treba: sezonske karte su išle kao pljeskavice. Grobari su bili fantastični. Želimo od toga da počnemo novu sezonu, od te ljubavi, strasti, želje – rekao je Andrea Trinkijeri.

Govorio je i o ciljevima u novoj sezoni.

– Prva stvar je da izgledamo kao tim, da igramo kao tim. Ovo su za mene 12 najboljih igrača koje smo mogli dovesti i cilj je da postepeno izgledamo kao jedan tim, da mislimo kao jedan tim, da igramo kao jedan tim. ABA će biti super ove sezone, ima mnogo pojačanja. Evrokup – Miloš Teodosić ga igra, to sve govori. Cilj je da idemo što dalje, da igramo što bolje. Kad dođem na trening, cilj mi je da na tom treningu moja ekipa izgleda najbolje što može. Moraćemo se boriti sa svima, ali prvo sa nama. Moramo da budemo konkurenti u svim takmičenjima, do kraja”, kaže Trinkijeri.

O prelaznom roku…

– Prelazni rok nije nikad završen ni u kakvoj ekipi. Ekipa je trenutno ova. Jako sam zadovoljan, a rekao sam da su svi zadovoljni u avgustu. Rekao sam i da želimo da se borimo za svaku utakmicu, za svaki trofej, za sve. Moramo da budemo agresivni, mentalno, fizički.

– Ne znam, još je jako rano. Ne znam kako ćemo mi izgledati, ali mislim da smo mi jači na papiru nego prošle godine. Sad treba to sa papira da radimo da prenesemo na teren – rekao je Trinkijeri novinarima.